Birileri Aklanmaya Mı Çalışılıyor ?

Birileri Aklanmaya Mı Çalışılıyor ?

Seçimden önce kaybolan hurdalar ile 2 yıl önce MKE'ye verilen hurdalar bazı basın yayın organları tarafından karıştırılarak kimler aklanmaya çalışılıyor?

Geçtiğimiz hafta  Düzce Belediyesinin şirketlerinden kaybolan 400 ton hurda haberi gündeme düşmüş, Düzce kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. Bazı yerel basın organları konuyu çarpıtarak hurdaların kayıp olmadığını,  hurdaların belgeleri ile MKE'ye devredildiğini öne sürdü. Ancak bahsi geçen haberlerde ifade edilen hurdaların seçimden hemen önce kaybolduğu ve geçmişte MKE'ye verilen hurdalar ile bağlantısı olmadığı gizlenmeye çalışılıyor.

Geçtiğimiz hafta seçimden hemen önce Düzce Belediyesine ait şirketlerden kaybolduğu iddia edilen "400 ton hurda buhar oldu" haberi Düzce gündemine bomba gibi düşmüştü.

Bir çok haber sitesinde yer alan haberde yaklaşık 600 Bin lira olduğu tahmin edilen hurdaların nerede olduğu sorusu sorulmuştu. Habere konu olan olayda hiçbir hurda satışının gerçekleşmediği, şirketlerin kasasına da tek kuruş para girmediği ileri sürülmüştü.

ÇARPTILMAK İSTENDİ

Bazı haber sitelerinde hurdaların kayıp olmadığı, hurdaların Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde ihaleye çıkarıldığı, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu konuyu yargıya taşıyıp ihaleyi iptal ettirdiği öne sürüldü.  Dursun Ay'ın başkanlık koltuğuna  oturması ile birlikte de mahkeme kararı ile hurda demirin alındığı iddia edildi.

Haber merkezimizin edindiği bilgilere göre kaybolan hurdalar için algı oluşturulup konunun saptırıldığı, iddia edildi. Hurdaların Mehmet Keleş dönemi sona ermesinin ardından Dursun Ay'ın başkanlık koltuğuna oturduğu Ekim 2017 ile 31 Mart 2019 tarihleri arasında kaybolduğu bilgisine ulaşıldı. Bazı yerel basın organlarının konuyu sümenaltı etmek edip "Hurdalar Çalınmadı" algısı oluşturmak için böyle bir yola başvurduğu iddia edildi.

Hurdaların kaybolmadığı haberleri ile bazı isimlerin korunduğu iddia edilirken, belediyede ki soruşturmanın ise derinleşerek devam ettiği ileri sürüldü. Belediye yetkilileri konuyu araştırken, bazı basın yayın organlarının konuyu örtbas etmeye kalkması, belediye içinde yapılanan ve şirketleşen gizli ilişkilerin açığa çıkmasını engellemeye yönelik adımlar olduğu yorumlarına neden oldu.

Belediye içinde yapılanan ve hurda olayına karışmış bazı isimlerin 65. Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü de yanlış bilgilendirdiği ve konunun üzerinin kapatılması için yoğun çaba sarf ettikleri öğrenildi.

"Bakalım Faruk Özlü konuyu kapatacak mı gereğini mi yapacak" şimdi Düzce kulislerinde bu konuşuluyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
8.07.2019
18:50

Mke aldıysa bir evrak olması gerekir değilmi o gun tarihli mahkeme karari hurdayi aldıgına dair . madem kaybolmadıysa neden bu evraklar kamuoyu ile paylaşilip bilgilendirme yapilmıyor.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,66
Akp?


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.