Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan’ın açıklaması

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan’ın açıklaması

Düzce Gazeteciler  Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan’ın açıklaması

 

Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC)Başkanı Erol Tayhan, 10 Ocak  Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tayhan mesajında şu ifadelere yer verdi ;Çalışan Gazeteciler Günü’nde yaptığı açıklamada gazetecilerin sosyal medyanın etkisinden ve kıskacından korunabilmesi için “esas olan sözde değil; özde gazetecilik yapmaktır ” dedi.

“SÖZDE  DEĞİL, ÖZDE GAZETECİLİK..!”

DÜZCE GAZETECİLER CEMİYETİNDEN “10 OCAK YORUMU”

İnsanoğlunun çağımızda teknolojiyi kullanarak, ferdi anlamda haber yapma ve bunu sosyal medyada paylaşma heyecanı içine girmiş olmasının gazeteciliği ortadan kaldırmayacağını dile getiren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tayhan: “Gazeteci, doğru haber yaparak, inceleme ve araştırma sonucu bilgileri yerinde ve zamanında kamuoyuyla paylaşarak, mesleğini icra edecektir. Gazetecilik etik kuralları çerçevesinde ; ahlaki kuralları dikkate alarak gazetecilik yapmak esastır.Sosyal medyanın kıskacından kurtulabilmenin ve korunabilmenin tek alternatifi ‘sözde gazetecilik yapmak değil, özde gazetecilik yapmaktır.” dedi.

Sosyal medyanın ileriki yıllarda belki ‘gazeteciler için bir fark yaratacak’ mecranın oluşmasına katkı sağlayabileceğine dikkat çeken DGC Başkanı Tayhan :“Bundan böyle yalan-yanlış haber yapan; karalama ve çamur atma yöntemiyle haber ve yorum yaptığını sanan ‘sözde’ gazetecilerle her türlü zorluğa göğüs gererek mesleki etiğe uygun hareket eden ‘özde’ gazetecilerin arasındaki  farkı  gözler önüne serecektir. Günlük menfaatler ve ekonomik zorluklar gazetecinin yalan yanlış haber ve yorum yapmasını etkilemeyecektir. Doğru haber yapan el üstünde, yalan yanlış ve asparagas haber yaparak toplumu yanıltan zelil hale gelecek ve sözde gazeteci olarak anılacaktır. Bu anlamda sosyal medyanın bu çağda ‘özde gazetecilerin toplumda itibar ettiği’ bir konuma gelmesinde böyle bir artının oluşmasında etkili olacağını düşünüyoruz..

Dünyanın her yerinden takibini yapamadığımız kadar çok habere ulaşmamız mümkün. Önemli olan bunların hangilerinin doğru, tarafsız ve gerçek olduğudur. Bu da, bizlere en doğru haberi ulaştırmaya çalışan basın mensuplarımızın omuzlarındaki yükü daha da artırmıştır.

GAZETECİLER ÇELİKTEN BİR KALE’DİR

‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Atatürk’ün şu sözü gazetecilerin ne kadar büyük bir sorumluluk içinde olduğunu gözler önüne sermektedir:“Türkiye basını, milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bu düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır.”

DÜZCE’DE  “İLETİŞİM FAKÜLTESİ ŞART”

Düzce Gazeteciler  Cemiyeti (DGC) Başkanı Erol Tayhan, ‘Değer Üreten’ Düzce Üniversitesi’nin artık Düzce’ye ve Gazeteciliğe değer katacak DÜ  İletişim Fakültesi kurulması için girişimde bulunulmasını talep ediyoruz. DÜ İletişim Fakültesi Mezunlarının elzem hale geldiğine şahitlik ediyoruz.İletişim fakültesi Düzce’ye ve ülkeye değer katacaktır. Mekteplilerin gelişmesi olgunlaşması sözde gazetecilerin palazlanmasını önleyecektir. İşini hakkıyla yapan özde gazeteciliğin önünü açacaktır. DÜET adlı Radyoya sahip Düzce Üniversitesi’nin iletişimle ilgili atölyesinin de birtakım takviyelerle yeterli donanıma sahip hale geleceğini düşünüyoruz.

Bu duygularla özde gazeteciliği icra eden değerli meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü gönülden kutluyor; Kaybettiğimiz meslek büyüklerimizi değerlerimizi de bu vesileyle rahmetle  anıyorum”

Erol TAYHAN

                                      Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı    


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
10.01.2020
19:46

Erol Bey size katılıyorum sözüne güvenilmeyen yanında konuşulmayacak dedikoducuları aratmayacak sözde gazeteciler var piyasada.Onlar işte sizin mesleği karalayanlar.Bunları bir gazeteciden Düzce Gazeteciler cemiyeti Başkanından duymuş olmak beni şahsen sevindirdi. Siz beni tanımıyorsunuz ama sizi şu açıklamanızla çok daha iyi tanımış oldum. Gününüz kutlu olsun.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,39
kemal şahin


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.