Sürücüler Dikkat! O Cezalar İptal Edildi

Sürücüler Dikkat! O Cezalar İptal Edildi

1 Ocak 2020’de devreye giren ancak nakliyecilerin tepkisi üzerine temmuz ayına ertelenen dijital takograf uygulamasında yeni bir gelişme yaşandı. Binlerce kişiyi ilgilendiren uygulamada cezalar iptal edildi.

 

Dijital Takograf Uygulaması Şoförlere Günlük 9 Saat Sefer Saati getirmişti . Türkiye’de 9 saatte ortalama 300-350 Kilometre yol alınabilmekte. Ancak şoför esnafı günlerce sürecek yol kat ediyorlar. Evlerine ekmek ulaştırmak için bir de tam altyapısı oluşturulmamış sistemleri uygulamaya kalkıldığında esnafın üzerine bir yük daha biniyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Düzce Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından açıklama yapılmıştı.

 

Düzce ve çeşitli illerden kamyoncular tarafından Uygulamanın başlamasından, ertelenmesine kadar geçen dokuz günlük dönemde kesilen cezaların, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak incelemelerinin ardından iptal edileceği öğrenildi.

Takograf cihazı, yük ve yolcu taşımacılığı yapan otobüs, kamyon ve çekicilerde, sürüş ve dinlenme süreleri ile aracın aşırı hız bilgilerini kayıt altına almak amacıyla kullanılan bir cihaz olarak biliniyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.