Oy ve Ötesi İstanbul Seçimlerine Gönüllüler Arıyor

Oy ve Ötesi İstanbul Seçimlerine Gönüllüler Arıyor

Oy ve Ötesi İstanbul Seçimlerine Gönüllüler Arıyor

2014 yılından beri s¸effaf ve denetlenebilir sec¸im hedefiyle faaliyet go¨steren Oy ve O¨tesi, 31 Mart’ta yapılmış olan ve Yüksek Seçim Kurulunun kararıyla 23 Haziran Pazar günü tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı sec¸imi ic¸in go¨nu¨llu¨ kayıtlarını bugu¨n ac¸tığını ve İstanbul’un tamamında seçimi gözlemleyeceğini duyurdu.

Go¨nu¨llu¨ olmak isteyen herkes oyveotesi.org adresinden kolaylıkla kaydolabilecek.

 

S¸effaf ve denetlenebilir sec¸im hedefi dogˆrultusunda bir araya gelen go¨nu¨llu¨lerden olus¸an Oy ve O¨tesi, 2014 yılından beri tarafsız ve bağımsız şekilde faaliyetlerini yürütüyor. Oy ve Ötesi, 31 Mart 2019 tarihinde gerc¸ekles¸en Mahalli I·dareler Genel Sec¸imleri de dâhil olmak üzere toplam 8 sec¸imde, yaklas¸ık 250 bin go¨nu¨llu¨su¨yle, Tu¨rkiye’nin do¨rt bir yanında varlık go¨sterdi.

 

31 Mart 2019 seçimleri sonrası İstanbul’da büyükşehir belediye başkanı seçimlerinin tekrarlanmasına yönelik kararın, birçok yönüyle, hukuk güvenliğine zarar verecek ve seçmenler nezdinde seçimlere ilişkin hukuki süreçlerdeki belirliliği ve öngörülebilirliği zedeleyecek pek çok soru işareti yarattığını belirten Oy ve Ötesi, duyurusunda "Tarafsız ve bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olarak tüm bu yaşananlara rağmen demokratik, şeffaf, güvenilir ve hukuka uygun seçim talebimizi yineliyoruz. 30 Mart 2014 tarihli yerel seçimlerden başlayarak bugüne kadarki tüm seçimlerde sorumluluk aldığımız gibi, İstanbul'da tekrarlanacak seçimde de aynı demokratik amaçlarla görevimizin başındayız. Her zaman olduğu gibi bugün de odağımızda seçim sonuçları değil, süreçlerin yasalara uygunluğu ve şeffaflığı var. 23 Haziran'da İstanbul'da yenilenecek büyükşehir belediye başkanı seçimleri için gönüllü kayıtlarımızı açtık. Gönüllü olmak isteyen herkesi aramıza bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Oy ve O¨tesi, sec¸im gu¨nu¨ uygulamalarının mevzuata uygun s¸ekilde gerc¸ekles¸mesi amacıyla sec¸imlere ilis¸kin bilgi birikimini ve tecru¨belerini de verecegˆi egˆitimlerle go¨nu¨llu¨lerine ve tu¨m sec¸menlere bir kez daha aktaracak.

 

O¨nceki sec¸imlerde oldugˆu gibi 23 Haziran'da da u¨cretsiz mobil uygulaması aracılıgˆıyla, sec¸imlerde ihtiyac¸ duyulabilecek tu¨m bilgi ve doku¨manları sec¸menlerin eris¸imine hazır bulunduracagˆını ifade eden Oy ve O¨tesi, herkesin uygulama aracılıgˆıyla sandık sonuc¸ tutanagˆı fotogˆraflarını Tu¨rkiye Tutanak Teyit (“T3”) sistemine go¨nderebilecegˆini belirtti. Ayrıca, elde edilen tutanaklardaki sayısal verilerin, bu sec¸imde de, T3 sistemi aracılıgˆıyla kontrol edileceği duyuruldu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.