Mertol: 17 yıldır Düzce cezalandırıldı

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Düzce’nin 17 yıldır cezalandırıldığını söyledi, köy görünümünde bir il olduğunu savundu. Belediye Başkan Adaylarına çağrıda bulunan Mertol, Ankara’daki kavga kültürünü Düzce’ye taşımamalarını istedi, “ biz birbirimizin tabutuna el veren insanlarız” dedi.

Gündem Özel programında Mehmet İbrahimoğlu’nun konuğu, Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol’du. Mertol , hem gündemi değerlendirdi hem de seçim çalışmalarını anlattı.

Ekonomik kriz, faizlerin ve doların artışı nedeniyle, uçuracağız sözlerine karşın Türkiye’nin yere çakıldığını söyleyen Mertol, saha gezileri sırasındaki bir gözlemini paylaştı, pazaryerini gezen Ak Parti’ye vatandaşın bunları sormadığını belirtti.

 

BAKANLARIN GELMESİNDEN KAZANCIMIZ NE OLDU?

Geçtiğimiz günlerde Düzce’ye çok sayıda bakanın geldiğini ancak Düzce için hiçbir söz vermediklerini söyleyen Mertol, fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Mertol, “ Çıkıp da burada Faruk Bey çok iyi adam, temiz adam, Faruk Bey’in arkasındayız. Biz biliyoruz Düzce’deki adayların hepsinin iyi mi kötü mü olduğunu. Tarım Bakanı geliyor, ziraat odasını, çiftçileri alıp karşısına bir istişare ediyor mu. Düzce’deki tarımı, hayvancılığı  nasıl canlandıracağını , bu sorunların nasıl çözüleceğini anlatıyor mu. Ulaştırma bakanı geldi, ne anlattı. Çilimli otoban girişini açacağız, Yığılca yolunu tamamlayacağız başka bir şey yok. Aynı bakan Bolu’da havaalanı sözü veriyor. Bizim burada kazancımız ne. bakanın aday olması fırsattır, fırsatları değerlendirebilecek miyiz.” Dedi.

 

EN KAZANÇLI BİZ ÇIKACAĞIZ

Saadet Partisi’nin tek başına seçime girdiğini Düzcelilere duyurmak amacıyla mikrofonu eline alıp sahaya çıktığı bilinen Mertol, 2019 yılında en kazançlı partinin Saadet Partisi olacağını söyledi ve Türkiye’nin üçte ikisinde belediyeleri kazanacaklarını iddia etti.

 

SÜLEYMAN SOYLU’NUN BUNU DEMESİ ÇOK MANİDAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Düzce’de yaptığı mitingde, “PKK’dan emir alan” dediği partiler içinde Saadet Partisi’ni saydığını hatırlatan Mertol, “ Biz hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

Bir bakanın böyle br iftira atmasının yakışık almadığını vurgulayan Mertol, “ Bir kere Süleyman Soylu’nun bunu demesi çok manidardır. Soylu ailesi milli görüşe uzak değildir. Süleyman Soylu’nun amcası mili görüş içindeyken rahmetli oldu. Bir bakan olarak çıkıp Düzce’de bunları söylersen, bu ötekileştirme, ayrıştırma, kutuplaştırma siyaseti devam eder. Sokaktaki vatandaş bana diyor ki siz, HDP ile ittifak ediyorsunuz. Cumhurbaşkanı bunu söylerse , bakanlar bunu söylerse vatandaşın söylemesi gayet doğaldır.” Şeklinde konuştu.

 

BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ

2004 yılında sona eren Refah Partili belediye başkanı Ruhi Kurnaz’ın dönemini hatırlatarak, o dönemlerde yapılan hizmetleri anlatan Mertol, “ belediyecilik bizim işimiz” derken, o günden bugüne Ak Parti’de olan belediyenin borcunun nerelerden nerelere geldiğinin görülmesini istedi.

 

ÇALMAYACAĞIZ, ÇALDIRMAYACAĞIZ

Mertol, sadece gönül belediyeciliği ile bu işlerin geçiştirilmeyeceğini söylerken, 17 yıldır belediyeyi yönetenler yüzünden iflas ettiğini vurguladı.

Belediyenin kaynaklarına, mallarına sahip çıkacaklarını söyleyen Mertol, “ Çalmayacağız, çaldırmayacağız, israf etmeyeceğiz, peşkeş çekmeyeceğiz, Rüşvet, iltimas, adam kayırma, partizanlık, kişiye özel ihale, kişinin eğitimine göre yer açma diye bir şey biz de olmaz olmayacak da. Kapıya yazılacak, rüşvet alan da veren de melundur, şu anda gelinen noktada rüşvet veren de alan da memnundur algısını kıracağız..”dedi.

 

DÜZCE BU ZAMANA KADAR NEDEN CEZALANDIRILDI?

Yeni Atatürk hastanesine gittiği zaman hasta olduğunu söyleyen Mertol, “bu projeyi yapan kimdir, niye kimse bakmıyor” diyerek, Düzce’nin köy görüntüsünü aşamamış bir il olduğunu savundu.

Bolu ve Sakarya belediyelerini takdir ettiğini söyleyen Mertol, “Düzceli niye bu zaman kadar cezalandırıldı. 3 dönemdir belediye Ak Partide, meclis çoğunluğu Ak Parti’de, İGM çoğunluğu Ak Parti’de, Türkiye’nin 5 ilinden biri Ak Parti, kültür merkezi, Ruhi Kurnaz atmış temelini, terminal yarım Yapılan, onunla övünür noktaya geldik. 17 yıldır Düzce’yi Saadet mi, MHP mi, İYİ Parti mi yönetiyor. Ak Parti’nin beka problemi var. Ak Parti belediye başkan adayları çıkıp şunu şunu yaptık diye övünerek konuşabiliyorlar mı.” Şeklinde konuştu.

GEREKSİZ YATIRIMLAR

Şehir içindeki aydınlatma direkleri, Rabiya heykeli ve kalıcı konutlardaki güreş sahası toplansa 30 milyon lira yapacağını söyleyen Mertol, hiçbir kıymeti olmayan bu yatırımları yapan belediyenin, otobüs kartlarını sorununu dahi çözemediğini vurguladı.

 

ADAYLARA ÇAĞRI

Mertol, belediye başkan adaylarından Ankara’daki kavga kültürünü Düzce’ye taşımamalarını istedi, “ Bz biriz, birbirimizin tabutuna el veren insanlarız” dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.