Necmettin Erbakan Ölüm Yıl Dönümünde Anılıyor

Necmettin Erbakan Ölüm Yıl Dönümünde Anılıyor

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk siyasetinin ‘Hocası’ merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı ölümünün 9. yılında yad etti.

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Necmettin Erbakan’ıın ölüm yıl dönümü ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “28 Şubat’ta Türkiye Demokrasisine büyük bir darbe vuruldu” dedi.

Saadet Partisi Düzce İl Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, il yönetimi ve basın mensupları katıldı.

“Bizim için büyük bir liderdi”

Sözlerine Türkiye açısından 2 önemli tarihin yıldönümü olduğunu ve bunlardan birinin Necmettin Erbakan’ın ölüm yıl dönümü olduğunu belirterek başlayan İl Başkanı Mertol şöyle konuştu:

“İçinde bulunduğumuz hafta, ülkemiz ve milletimiz açısından iki önemli tarihin yıldönümüdür.

Birisi 27 Şubat; Türkiye’nin milli ve manevi kalkınmasına öncülük etmiş, İslam dünyasına ve bütün insanlığa yeni bir ufuk ufuk açmış, yön çizmiş büyük bir liderin, Erbakan Hocamızın vefatının 9. yıldönümü.

İkincisi ise 28 Şubat; Ülkenin geleceğine ipotek koymuş, bugün ki karmaşanın temelini atmış, antidemokratik kirli bir darbenin yıl dönümü. Erbakan Hocamız şiar edindiği insani ve ahlaki meziyetleri ile bizim için sadece, bir öğretmen, bir dost, bir ağabey değil bizim için büyük bir liderdi.”

“Dünyanın her yerinde anılıyor”

İl Başkanı Mertol, Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın dünyanın her yerinde anıldığını ve fikir ve görüşlerinin halen yaşatılmaya devam edildiğini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Erbakan Hocamız bu yıl, Almanya’dan Amerika’ya, Afrika’dan Asya’ya, Edirne’den Kars’a dünyanın birçok farklı bölgesinde, farklı şehrinde, hayırla yâd ediliyor. Arkasından dualar ediliyor.

Lakin o gün Erbakan Hocamızı anlamayanlar, ona düşmanlık besleyenler bugün umarız ki pişmanlık duyuyorlar. Tarih göstermiştir ki Milli İrade’ye ipotek koymaya kalkanlar eninde sonunda kaybetmeye mahkûmdurlar. 8 yıl değil, üzerinden 80 yıl geçse de Necmettin Erbakan, inancıyla, heyecanıyla, insanlığa olan sevdasıyla hatırlanmaya, mazlumların yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Çünkü o küçük hesapların değil, hep büyük hedeflerin insanı olmuştur.”

“28 Şubat Form Değiştirdi”

28 Şubat döneminde yaşanan olayların Türkiye açısından ağır sonuçları olduğunu vurgulayan İl Başkanı Mertol, bu sonuçların günümüzde halen AK Parti iktidarı tarafından yinelendiğini ifade etti. İl Başkanı Mertol konuşmasında son olarak şunları söyledi:

“28 Şubat’ın Türkiye açısından ağır sonuçları oldu. 28 Şubat’ta Türkiye’nin demokrasisi darbe aldı.

Peki, bugün Türkiye’de gerçekten kâmil manada demokratik bir ortamdan bahsedebiliyor muyuz? 28 Şubat’ta adalet darbe aldı. Hukuk yerle bir edildi. Kararlar emir komuta zinciri altında verildi. Peki, bugün Türkiye’de bağımız bir yargıdan söz edebiliyor muyuz? Hâkimlerin kararlarını özgürce verebildiği bir Türkiye’den bahsedebiliyor muyuz?

28 Şubat basın özgürlüğüne darbe vurmuştu. Gazetecilerin, yazarların, aydınların birçoğu vesayet rejiminin borazanı olmuştu. 28 Şubat’ta Gazete patronları banka paylaşıyor, ihale peşinde koşuyordu. Peki, bugün özgür bir basından bahsedebiliyor muyuz? Artık ihale peşinde koşan gazete patronları kalmadı diyebiliyor muyuz? 28 Şubat’ta düşüncesinden dolayı gece yarısı insanların evleri basılıyor, sorgusuz sualsiz gözaltına alınıyordu? Şiir okudu diye belediye başkanları görevlerinden alınıyor hatta hapse atılıyordu.

Peki, bugün durum farklı mı? 28 Şubat’ın bir ürünü olan AK Parti iktidarının Türkiye’yi getirdiği nokta maalesef 28 Şubat’ın form değiştirmiş halidir. Türkiye’nin bugün demokrasisi de, ekonomisi de, adaleti de, medyası da 28 Şubatı hatırlatır hale gelmiştir.”

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.