Tank Palet için 'Uyanık Kal'" eylemi başladı

Tank Palet için 'Uyanık Kal'" eylemi başladıB

Tank Palet için 'Uyanık Kal'

Tank Palet Fabrikası'nın Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.'ye (ASFAT) devrini protesto etmek için "Tank Palet için 'Uyanık Kal'" eylemi  CHP'li yönetici ve vekillerin katılımıyla Sakarya'da başladı. CHP Düzce Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Günaydın ile CHP Düzce Merkez İlçe Basın Danışmanı Emre Bektaş’ında Düzce Örgütünü temsilen destek verdi.

12 saat sürmesi planlanan eylemle ilgili CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç açıklamalarda bulundu. Özkoç, "Cumhurbaşkanı'nın 4081 sayılı kararıyla özelleştirme kapsamına alınmıştır. Bu karara karşı CHP, STK'lar ve sendikalarımızla ayağa kalkarak "Hayır, biz buna izin vermeyeceğiz" dedik" ifadelerini kullandı.

Tank Palet Fabrikası'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) alınarak, ASFAT'a devredilmesine tepki göstermek isteyen yüzlerce vatandaş Sakarya 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

Vatandaşın yoğun katılım gösterdiği 12 saatlik oturma eylemine CHP'li vekiller Engin Özkoç, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal, Veli Ağbaba, Seyit Torun, Fethi Açıkel, Tuncay Özkan, Mehmet Ali Çelebi, Mahmut Tanal, Nurhayat Altaca, Tahsin Tarhan, Kani Beko, Ali Mahir Başarır, Sibel Özdemir ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de eşlik etti. CHP'li isimler, eylemde üzerinde "Tank palet vatandır, satılamaz" yazan tişörtler giydi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.