Kadınlar tek ses oldu!

Eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızı önünde öldürülen Emin Bulut cinayetinin ardından tepkiler devam ediyor. Düzceli siyasi parti kadın kolları temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri de Anıt Park’ta bir araya gelerek tek yürek oldu. 

Emine Bulut’un kızı önünde eski eşi tarafından öldürülmesinin ardından başta sosyal medya hesapları olarak ülke genelinde cinayete tepkiler çığ gibi büyüdü. Düzce’den de sosyal medya hesaplarından tepkiler yağarken son olarak siyasi parti kadın kolları temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri Anıt Park’ta toplandı. 
Tepkilerini dile getiren Baro Başkanı Azade Ay, Düzce İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, Kadın Dayanışması Pazarı Temsilcisi Ulviye Dikmen ve diğer temsilciler tek yürek oldu. Yapılan açıklamalarda, “Yıllardır kadın cinayetlerine karşı olduğumuzu her zaman dile getiriyoruz. Bu akşam da burada toplanarak Emine Bulut cinayeti konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Lütfen bu cinayetler artık son bulsun. Bu cani kişiler en ağır cezaya kaldırılsın. Orada yer alan 10 yaşındaki kızımızın psikolojisi ne olacak. Artık bu cinayetler son bulsun. Buraya katılan ve bize destek olan Düzcelilere teşekkür ediyoruz.” dediler.
Kadınlara karşı yapılan cinayetlere sessiz kalmayarak erkekler adına açıklamalarda bulunan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ise, “Ben de evli ve 2 kız çocuğu bir baba olarak bu cinayetlerin son bulmasını istiyorum. Kadınlara karşı yapılan bu olumsuzluklar çok yanlıştır. Buraya gelerek sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Umarım burada bizim toplanmamız ülke çapında olumlu sonuçlar doğurur. Sadece kadınlar değil erkekler olarak biz de kadınlara karşı yapılan bu cinayetlerin son bulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.   
Konuşmaların ardından alana tepki olarak kadın ayakkabıları bırakılırken saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kadınlar tek yürek olarak “Kadın cinayetlerine son. Bitsin artık bu cinayetler” diye slogan attı. 
Alana katılarak annelerine destek veren 2 kız çocuğu ise ellerine aldıkları pankartlarla birlikte, “Annesiz kalmak istemiyoruz. Lütfen annelerimizi öldürmeyin.” diyerek seslerini dile getirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.