Hiç Borç Almadık

Hiç Borç Almadık

Hiç Borç Almadık

65. Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü “Düzce’nin ne kadar borcu var dediler, kimin ne kadar borcu var açıkla dediler. Bunun zamanı var gelir gelmez demenin manası yok. 31 Mart 2014 te Düzce belediyesinin borcu 181 milyon lira. 1 Ekim 2017 de 287 milyon TL, 31 Mart 2019 da 477 milyon 500 bin lira. Son 5 ay da hiç borçlanmadık, hiç kredi kullanmadık. Öz kaynaklarımızla çeviriyoruz. Son 5 aylık dönemde Düzce Belediyesinin borcu 451 milyona düştü” dedi.

Düzce Belediyesi BELTUR Aydınpınar tesislerinde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen 65. Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Belediyesinin mali durumu, şirketler, personel durumu ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Özlü “Bu toplantımızın amacı bundan sonra ne yapacağız ve bundan önce ne yaptık onları anlatacağız” ifadelerini kullanarak belediyenin 5 aylık süre içerisinde hiç borçlanmadığını ve kredi çekmediğini söyledi.

Özlü “Düzce’nin ne kadar borcu var dediler, kimin ne kadar borcu var açıkla dediler. Bunun zamanı var gelir gelmez demenin manası yok. 31 Mart 2014 te Düzce belediyesinin borcu 181 milyon lira. 1 Ekim 2017 de 287 milyon TL, 31 Mart 2019 da 477 milyon 500 bin lira. Son 5 ay da hiç borçlanmadık, hiç kredi kullanmadık. Öz kaynaklarımızla çeviriyoruz. Son 5 aylık dönemde Düzce Belediyesinin borcu 451 milyona düştü” ifadelerini kullandı.

Belediyenin aylık 1 Milyon TL zarar ettiğini açıklayan Özlü “Düzce belediyesinin aylık ortalama gideri 7,8 Milyon, geliri ise 6,7 milyon. Yani 1,1 milyon zarar ediyor aylık. Bizim gelirlerimizin yarısından fazlasını iller bankası gelirleri oluşturur. İller bankası gelirleri Türkiye’de toplanan vergilerden ortaya çıkan paydır. Geçen 5 aylık dönemde Düzce’nin alması gereken pay 48 milyon liradır. Son 5 ayda 32 milyon kesildi. Almamız gereken gelirin yüz de 30’u geliyor. Eski borçlarımız var özel bankalara borçlarımız var, bu para kesiliyor. 48 milyon gelmesi gerekirken kesilen 32 milyon TL” dedi.

Düzce Belediyesinin piyasadan 82 Milyon TL alacağı olduğunu söyleyen “Özlü “Düzce belediyesinin alacakları da var. Piyasadan 82 milyon lira alacağımız var. Emlak vergisi alacağımız var. Su alacaklarımız var 13 milyon lira. Kira borçları var 11 milyon. Çevre temizlik 8 buçuk milyon. Toplamda 82 milyon lira piyasadan alacağımız var. Piyasaya borcumuz şuan son güncel 85 milyon lira. Piyasadan alacağımızı tahsil edebilirsek borcumuzu da ödeyeceğiz” diyen Özlü, araçların havuza çekilmesinden sağlanan tasarrufun 229 bin litre oluğunu söyledi.

Düzce Belediyesinin personel sayısı hakkında da açıklamalarda bulunan Özlü “31 Martta 1286 personel vardı, şu an 1285 var. Ayrılan var, giren de var. Toplam baktığımızda personel sayımız aynı. Kimseyi işinden çıkarmayacağız demiştim. Mali sıkıntılardan dolayı kimseyi çıkarmayacağız. Şeffaf yönetim budur. Amacımız eskiye çamur atmak değil. Yeni bir yapılanmaya gittik. Bunların temel ayakları var. İletişim ofisimiz var. Bu ofis bizim eskiden basın ve halkla ilişkilerin yaptığı işleri yapacak sosyal medya işlerini takip edecek. Projeler kitabımız var. Bunun için projeler ofisi kurduk. Bunun için direk başkana bağlı yardımcılarımızla birlikte çalışıyoruz. Düzce’ye yatırımcı getireceğiz. Toplam 5 OSB de istihdam sağlayacağız demiştik. Bugüne kadar Katar’dan, Arap Emirliklerinden ve yurt içinden gelen çok sayıda yatırımcıyla görüştük” dedi.

Özlü “Hiç kredi çekmedik, çok teklif geldi ama çekmedik. Borçlanmak istemiyoruz. Borçlanma olur mu olur ama ileride olur. Borçları yapılandıracağız. Gelirleri arttıracağız, giderleri azaltacağız. Daha önce yapılan borçları yeni faiz oranları sebebi ile düzenleyeceğiz. Yüksek faizlerle borçlarımızı ödemek istemiyoruz. Et kombinası için hesap çıkardık 800 bin zarar ediyor dediler. Modern bir et kombinası işletmesi yapacağız. Projeyi hazırlatıyoruz. Yap işlet devret modeli yapacağız. Orada insanlar eti alıp mangal yapabilecekler kesimten satışa yeni modern bir yer olacak” dedi.

Avni Akyol ve İnönü Parkları ile ilgili konuya da açıklık getiren Özlü “Parklar hukuka uygun bir şekilde halka açıldı. Hiçbir zaman kebapçı dönerci olmayacak. Mahkeme süreci var. İyi gidiyor. Millet bahçesi birinci etabı diye düşündük. İki etaplı olacak. Birinci etabı İnönü, Anıtpark ve Avni Akyol parkı olacak. Tertemiz bir merkez park olacak. İnsanlar burada sabah spor yapacaklar, spor için eğitmen getireceğiz. Sabah akşam pırıl pırıl olacak. Parkların dışında çok kafe ve restorant var belki BELTUR’dan ufak tefek hizmet sunabiliriz ama başka müstecire verilmeyecek. Amacımız 2019’da buraya kazmayı vurmak. Hukuki bir süreç var. Bir kısmını daha mahkeme ele almadı onun da bitmesi gerekiyor. Çevre Bakanlığı ile görüştük uzmanlarda inceledi” dedi.

Taşınan bazı hizmet birimlerine de değinen Başkan Özlü “Kalıcı konutlarda bir binamız var orayı temizledik, boyadık. Tertemiz, birimleri oraya taşıyoruz. Veteriner, temizlik işleri orada. Dolayısıyla hizmet birimlerimizi Düzce’ye yayıyoruz. Sadece bir Merkez’de olmayacağız. Hizmet ağımızı yaygınlaştırıyoruz” İfadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.