Hangisine İnanalım?

Hangisine İnanalım?

Dün gece saatlerinde 2.7 ve 2.3 şiddetinde 2 deprem meydana geldi. Ancak son depremleri veren iki farklı merkez depremin merkez üssü ve şiddeti konusunda farklı noktaları işaret edince kafalar karıştı.

En küçük sallantıda vatandaşların vakit kaybetmeden baktığı son depremleri veren iki internet sitesinde ki veriler akılları karıştırıyor.

Dün gece saatlerinde meydana gelen depremde bu gerçek bir defa daha ortaya çıktı. Gece 22:38 ve 22:44 sıralarında meydana gelen depremde depremler konusunda yıllardır araştırma yapan ve Türkiye’nin ilk rasathanesi olan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi internet sitesinde Bolu Kızılağıl Köyü merkez üssü verilirken depremin şiddeti ise 2.3 ve 2.7 olarak ölçüldü.

Aynı deprem Afet Acil Durum Başkanlığı sitesi olan son depremler sitesinde ise Düzce Yığılca ilçesi olarak gösterilirken deprem şiddetleri ise 2.1 ve 2.4 olarak ölçüldü. İki siteye de bakanların ise verilen merkez üssü ve şiddeti konusunda kafaları karıştı. Vatandaşlar ise hangi ölçümün gerçek olduğunu belirleyemediler.

Bu durum ise şiddeti daha yüksek olan depremlerde hangi sitenin ve kurumun ölçümlerinin daha doğru olacağı konusunda belirsizliğe neden oldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.