BOŞANMALARDA RİSKLİ YILLAR !

BOŞANMALARDA RİSKLİ YILLAR !

Televizyonumuzda Çarşamba günü akşamları ekrana gelen Mehmet İbrahimoğlu ile SAĞLIK programına katılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi psikolojik danışmanlık ve rehberlik ana bilim dalı başkanı Doç. Dr. Sefa Bulut boşanmaların en çok olduğu yılları değerlendirdi.

Boşanmaların en çok ilk 1. yılın sonunda, sonrasında ise 5. yılın sonunda ve 16. yıldan sonra meydana geldiğini söyleyen Bulut, genellikle gençler en iyi arkadaşdan iyi eş olacağını tahmin ediyorlar ama yanılıyorlar, iyi arkadaştan iyi eş maalesef olmuyor,bizim geleneksel görücü usulü yapılan evlilikler daha iyi oluyor ve devam edebiliyor? dedi.

Doç. Dr. Sefa Bulut evlenmeye karar verenlerin birbirlerini iyi tanımaları gerektiğini de belirterek ? her evlilikte kavgalar ve tartışmalar olur, ancak bunları zamanında bitirmeyi becerirlerse evlilikler devam eder, boşanma öncesinde 3 aşama vardır.birinci de boşanmaya hazır olup olmadıklarını değerlendirerek kendilerini tartmaları gerekir,ikinci aşama ise mahkeme safhasıdır.orası da aşılırsa artık tek başına kalan çiftlerin bireyleri içlerine kapanmak yerine sosyalleşmeli ve gerekirse uzmanlardan yardım almalıdırlar?dedi

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.