GAZLI İÇECEKLERDEN UZAK DURUN

GAZLI İÇECEKLERDEN UZAK DURUN

Yaz sıcaklarına ve uzun saatlere denk gelen ramazan ayında oruç tutanlar nasıl beslenecek, hangi unsurlara dikkat edecek? Beslenme ve Diyet Uzmanı Yasemin Seçkin,

bu soruların cevabını sizler için yanıtladı.Vatandaşlar, kendilerini daha çok susuzluğun zorlayacağını düşündüğü ramazan günlerinde sebze ağırlıklı,hafif öğünlerle iftar ve sahur sofralarını donatmayı düşünüyor. Peki uzmanımız bu konu hakkında neler söyleyecek?Güneş Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yasemin Seçkin Ramazan ayının çok uzun günlerde geçeceği için oruç tutanlara bazı önerilerde bulundu.

 Ramazanda öğün sayısı 2?ye düştüğünden ve bu dönem yaz aylarına geldiğinden açlık süremiz 17 saati buluyor diye Seçkin şu önerilerde bulundu. Seçkin:?? Sahura mutlaka kalkılmalı iftardan sonrada bir ara öğün yapılmalı. Ramazanda beslenmemizi kesinlikle 2 öğünde bırakmamalıyız süre çok uzun olduğundan şekerimiz düşüyor. 17 saat susuz kalıyoruz mutlaka vücudumuzun ihtiyacı olan 2 litre suyu tüketelim.??dedi. Su içmesi gereken böbrek, tansiyon ve diyabet hastalarına oruç tutmamalarını tavsiye eden Seçkin, iftar yemeğini nasıl yememiz gerektiğini ise??çorba ve salata yenip 5 ila 10 dakika sonra ana yemeğe geçilmeli. İftardan 2 saat sonra meyve ve yoğurt içeren bir ara öğün yapılmalı. Eğer tatlı tüketeceksek sütlü tatlıları tercih etmeliyiz. İftarda da sahurda da hamur tatlıları ve kızartmalar gibi çok ağır yiyecekler kaçınmalıyız.??şeklinde ifade etti.Seçkin ramazanda bolca reklamı yapılan gazlı içeçekler için de oruçluları uyardı:??Ramazanda gazlı içecekler çok fazla tüketiliyor. Özellikle söylüyorum ki iftarda bunlardan uzak durulmalı. Daha çok ayran ve su tüketilmeli. Asit oranını arttırdıkları için çok zararlılar, sindirimi zorlaştırıyorlar. İlk zamanlarda rahatlama hissi verse de ileriki zamanlarda ülser ve mide yaraları gibi hastalıklara sebebiyet verdikleri için özellikle beslenmede uzak durulması gereken içecekler. Ramazanda gazlı içecek reklamları artıyor. Şekerli ve soğuk olduklarından ihtiyaç hissi uyandırıyorlar ama aslında vücudun böyle bir ihtiyacı yok. Bu içecekler şeker içerdikleri için ilk içtiğinizde susuzluk hissini dindiriyor ancak şeker kısa bir zaman sonra tekrar susuzluk hissi uyandırıyor bir bakıyorsunuz ki 1 litre gazlı içecek bitmiş. Gerçekten çok ciddi zararları var ben yemek borusunda oluşturdukları deliklere kadar birçok zararını biliyorum ve kesinlikle tüketilmesini istemiyorum. ??dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.