?1001 EMEK? ÜRETEN KADINLAR !

?1001 EMEK? ÜRETEN KADINLAR !

Film Platosunda 5 yıldır faaliyet gösteren 1001 Emek,Dayanışma Derneği mensubu ev hanımı,çalışkan kadınlar,hiç durmadan lezzet üretmeye,devam ediyorlar.Bir tek istekleri var,o da,1001 Emeği, yıkmayın,bizi yok etmeyin..

Bu gün Düzce bulunan 1001 Emek Kadın Dayanışma Derneğini ziyaret ettik.Bizi sonsuz güleryüz ve hürmetle karşılayan emekçi kadınlar,evlerinde yaptıkları mantıdan,dolmaya,baklavadan,böreğe,kahvaltı menüsünden,hamburgere  kadar ürünlerini kadrajımız için çoktan hazırlamışlardı.

6 Kadın yıllardır hiç yılmadan evlerinde yaptıkları ürünleri burada 5 yıldır vatandaşlarla buluşturmakta.1001 emek pazarının nasıl kurulduğunu bize Havva ablamız anlattı.Havva abla sokaklarda başlayan bu çalışma bu günlere kadar geldi dedi .

 

Önümüzdeki ramazan bayramında ev yapımı tatlı yemek isteyenler içinde 2 gün öncesinden aranmaları yetiyor.

Pazar günleri hariç her gün açık olak 1001 Emek pazarı çalışan kadınları,pazardan memnun olduklarını,boş oturmak yerine bir şeyler üretip ürettikleri şeylerden kazandıkları paralarla ev bütçesine katkı sağlamanın çok naif bir duygu olduğunu söylediler.Çalışmayan ev hanımlarına da bir öneride bulunan ablalarımız,evde ürünlerini yapıp buraya getirip,burada satış yapabilirler demekte.

Ramazan sonrası her gün tüm neredeyse tüm yemek çeşitleriyle hizmet verdiklerini belirten kadınlar,tatlı ,börek,baklava,mantı,reçel,turşu gibi ürünlerden sipariş vermek için 0533-263-60-73 yada 0535-455-72-17 numaraların aranabileceğini söylediler.

Son dönemde 1001 Emek pazarının kapatılacağı yönünde söylentilerin olduğunu ve bununla ilgili bir bilgide kadınlarımızdan almak istedik.Fatma hanım ?Bu duyum var fakat Belediye Başkanımız henüz böyle bir açıklama yapmadı.Biz zor şartlarda kurulan bu güzel mekanımızın kesinlikle kapatılmasını istemiyoruz.Böyle bir yer bir daha oluşmayacaktır.Düzce?de nefes alınacak nadide yerlerden biri Film Platosudur,gelen müşterilerimizde oldukça memnun.Yıkılacak cümlesini duyan müşterilerimiz bizler gibi çok üzülüyorlar.Böyle bir yer asla kapanmamalı?şeklinde konuştu.

 

1001 Emek pazarında sadece gıda yok.El işi dantel oyalardan,nevresim takımlarına,bebek battaniyelerinden,pikelere kadar bir çok el emeği göz nuru ürünlerde mevcut.Nazire hanım evinde yaptığı ürünleri anlatırken fiyatların da ürünlere göre değiştiğini,her daim uygun tutmaya çalıştığını söyledi.

Platoda aynı zamanda turşu evide mevcut.Birbirinden güzel çeşit çeşit ev yapımı turşular alıcılarını bekliyor.Heidyelik eşya dükkanında ise birbirinden güzel el işi ürünler bulunuyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.