NÜFREN'DE KÖYLÜLER D-100 KARAYOLUNU KAPATTILAR

NÜFREN'DE KÖYLÜLER D-100 KARAYOLUNU KAPATTILAR

Üçköprü Köyü?nden alışkın olduğumuz eylem görüntüleri yine D-100 karayolunda trafiğin aksamasına sebep oldu.Ancak bu defa tek bir köy değil,4 köy ayaklandı.

 

Karayolları Müdürlüğü tarafından çıkan kararla yapılacak beton bariyerler,4 köyü birden ayağa kaldırdı.D-100 karayolunun her iki şeridinde köylüler oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı ve her iki şeritte de uzun kuyruklar meydana geldi.

 

Bunca zamandır isteklerine ve dilekçelerine cevap alamadığını söyleyen köylüler, karayollarının bir değil birçok köyü bölen yola barikat yapma isteğine eylemle cevap verdi.

 

Hendek?e bağlı Çukurhan Köyü,Düzce?ye bağlı Kıyı Köy,Halilbey ve Soğuksu Köyü?ndeki vatandaşlar alınan bariyer kararı sonucu D-100 karayolunu trafiğe kapatırken,istediklerini alamadıkları sürece bu eylemlerin devam edeceğini ifade etti.

 

4 köyün ortasından geçen duble yolu bariyerle kapatma kararı köylülerin ulaşımını kısıtlamakla kalmayacak,akrabalarına gitmek isteyen vatandaşlar,yolun karşısına geçebilmek için git gel 10km yol yapmak durumunda kalacak.Konularında haklı olduğunu savunan köylüler,yol kapatıldığı takdirde tek güzargahlarının 5km ilerideki Gümüşova kavşağı olacağını belirtti.

 

Her iki tarafta da mezarlık bulunan bu güzargahta,en çok cenazeleri nasıl geçirebileceklerini düşünen köylüler,çözüm olarak ise üst geçit ya da kavşak istediklerini ifade etti.Jandarmanın ikna çabaları sonucunda yolu trafiğe açan köylüler ile araç sürücüleri arasında tartışmalar yaşandı.Köylülerin isteği sonucu eylem yerine gelen Gümüşova Kaymakamı Bülent Baygüven,basından uzak olarak köylülerle görüştü.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.