AKÇAKOCA'DA ÇÖPE ÇÖZÜM

AKÇAKOCA'DA ÇÖPE ÇÖZÜM

Kent Konseyi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Kent Konseyi yöneticileri ve 9 köy muhtarı katıldı.
Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Kent Konseyi AB Proje Birimi tarafından hazırlanan ve MARKA tarafından onaylanan projenin küçük boyutlu köylerdeki katı atıkların toplanmasına yönelik bir proje olduğunu söyledi.
Albayrak "Proje üreten bir kent konseyimiz var. Ciddi anlamda çalışmalarımız sürüyor. Belediye olarak ta kent konseyimizin önerilerini duyarlı bakıyoruz. Son 2 yılda Akçakoca ilçemizin 13 bölgesinden Karadeniz'e akan kanalizasyonların sorununu tamamen çözdük. Sadece bir alan kaldı o bölgede de çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Köylerdeki kanalizasyon konusuna değinen Albayrak''Köylerdeki fosseptik çukurlarının dolması sonrası vidanjör tarafından alınması bizim sınırlarımız dahilinde değil. Biz belediye sınırları içersinde bulunan sahil bölümündeki köylerdeki çöpleri alıyoruz. Ancak diğer köylere böyle bir hizmet getiremiyoruz bu sorun Özel İdare ile bir protokol sayesinde çözülebilir" diye konuştu.
Kent Konseyi AB Proje Koordinatörü Pınar Delihasanoğlu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan projenin küçük bir proje olduğunu ve değerinin 4 bin 500 TL olduğunu söyledi.
Delihasanoğlu, "Akçakoca İlçemizin içinden geçen 3 dereye bağlı köylerden 9 köy tespit ettik. Amacımız bu köylerde çöp ve katı atıkları her köyde çöp depoları oluşturmak ve köylü vatandaşlarımızı her cuma günleri toplantılar yaparak çöp atık konusunda bilgilendirme çalışması yapacağız. Köy muhtarlarımızdan destek bekliyoruz'' diye konuştu.

İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.