UYGULADIĞI TEDAVİ DİKKAT ÇEKTİ

UYGULADIĞI TEDAVİ DİKKAT ÇEKTİ

Geniş çaplı araştırmalara göre ülkemizde iktidarsızlık görülme oranı %69.2'dir. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı pek çok erkek bir uzmana başvurmak yerine derdi ile baş başa kalıyor. Oysa günümüzde iktidarsızlık tedavisi artık çok daha kolay. Özel Çağsu Hastanesi?nde Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Çalışkan, iktidarsızlığın erkek cinsel fonksiyon bozukluklarının başında yer alan önemli bir sorun olduğunu söyledi. ?İktidarsızlık 40 yaş ve üzeri erkeklerin yaklaşık yarısında görülür, şiddeti değişebilir? diyen Opr. Dr. Ahmet Çalışkan, iktidarsızlığın kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkilediği belirtti.

Tedavide önce ağızdan alınan ilaçlar uygulandığını, bu tür tedavilerin hastaların yaklaşık yarısında etkili olduğunu anlatan Opr. Dr. Çalışkan, şunları kaydetti:

?İktidarsızlıkta ağızdan alınan ilaçlar etkili olmazsa penise ilaç enjeksiyonu veya cerrahi tedavi gündeme gelir. İlaç tedavileri nedene yönelik değil, şikayetleri gidermek amaçlıdır. Cerrahi tedavi, tedaviye cevap vermeyen hastalarda uygulanan, geri dönüşümü olmayan tedavi seçeneğidir.?

Bu olumsuzlukların yeni tedavi arayışlarını gündeme getirdiğine dikkati çeken Opr. Dr. Çalışkan,  son olarak bu amaçla penise düşük doz şok dalga tedavisi geliştirildiğini, bu sayede peniste kanlanmanın artabileceğini ve kaliteli bir ereksiyon sağlanabileceğinin tespit edildiğini vurguladı.

Opr. Dr. Çalışkan, Özel Çağsu Hastanesi?nde Üroloji Polikliniği?nde de uygulanmaya başlanan bu yöntemle ilgili şu bilgileri verdi:

?Hastanemizde de uygulamaya başlanan bu tedavi yönteminde; ilaç- ağrı yok, başka organlara etkisi yok, kalp damar hastalarında risk yok, diğer hastalık veya ilaçlarla etkileşim yok, cerrahi işlem yok, anestezi yok, hastanede yatmaya gerek yok, geçici etki yok, sürekli maliyet yok. Amaç semptomları değil, hastalığın kaynağını tedavi etmektir. Tedavinin ilk sonuçları da memnuniyet vericidir.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.