DÜZCE GÖLYAKA YOLU OCAK AYI SONU TRAFİĞE AÇILACAK

DÜZCE GÖLYAKA YOLU OCAK AYI SONU TRAFİĞE AÇILACAK

Gerek ihtiyaçtan gerekse Gölyaka'nın fiziki şartlarından dolayı gecikmelerin yaşandığını anlatan Karayolları yetkilisi "Birinci artışımız Köprübaşı Ömerefendi'nin çıkışında bir kavşak oturttuk. Doğal ve fiziki şartlardan dolayı heyelan olan yerlerde sorun oldu. Gölyaka 2 dediğimiz Yazıpınar'dan Gölyaka'nın içine kadar olan yolda yol genişlemesi bordür falan yaptık. Bunlardan dolayı artış meydana geldi. Bu artışlardan dolayı gecikme oldu. İhaleye göre bu sene sonunda bitmesi gerekiyordu ama bu artışlardan dolayı uzatıldı" dedi.
Karayolları yetkilisi şu andaki hedeflerinin özellikle Yazıpınar ve İçmeler köyleri oto korkulukları bitirmek ve hizmete açmak olduğunu ifade etti. Oto korkulukların çakımında biraz gecikme olduğunu firma ile görüştüklerini ve 10-15 gün içinde oto korkulukların bitirileceğini belirtti. Bunun ardından resmi olarak yolun açılacağı bilgisini verdi.
Yolun ay sonunda açılacağını vurgulayan Karayolları yetkilisi "Trafiğe kalıcı konutlar kısmı hariç Gölyaka'ya giden kısmını 15 gün 20 gün içinde yani bu ayında sonunda açmayı hedefliyoruz. Devletin yatırmış olduğu bir para var onu hizmete açmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Karayolları yetkilisi, İl genel meclisi üyelerinin alanda yoğun sis nedeni ile kaza riski karşısında olduklarını söylemeleri üzerine "Orada süre ve parasal olarak sorun oldu. O kesim 2-3 yıldır trafiğe açıktı. Daha yüksek kesimlere korkuluk olarak ağırlık verdik" diye konuştu.
İl Genel Meclisi üyeleri kavşaklardaki kazalara dikkat çekerek önlem alınmasını istedi. Bunun üzerine karayolları yetkilisi yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Kavşaklarda trafiğin yavaşlaması gerekiyor. O kavşağı nasıl yavaşlatacaksınız. Rahatlattığınız zaman trafiği hızlandırıyorsunuz ve ölümcül kazalar oluyor. Daha öncekinde köprübaşında 100 metre gerisinde aynı şey vardı, kazalar meydana geldi. Burada bir tercih yapmak lazım. İnsanımız mı ölsün trafik mi rahatlasın? Oradaki teknik olarak açıklaması budur."

İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.