Siber polisler 2 bin kişinin kredi kartı bilgilerini kurtardı

Siber polisler 2 bin kişinin kredi kartı bilgilerini kurtardı

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından, banka kartı kopyalayan şahıslara yönelik operasyon başlatıldı. 22-30 Temmuz 2013 tarihlerinde Ayvalık ilçesinde bulunan çeşitli bankalara ait ATM cihazlarına kart kopyalama düzeneği yerleştirilmek suretiyle bankamatikleri kullanan çok sayıda kişiye ait banka kartının kopyalandığı, kopyalanan banka kartlarından Bulgaristan?da nakit para çekimleri, Endonezya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde internet üzerinden alışveriş yapıldığı tespit edildi. Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, zanlıları titiz bir çalışma sonucu tespit etti.
Şahısların, uluslararası bir suç örgütünün mensubu oldukları ve 3 Eylül 2013 tarihinde akşam saatlerinde yeniden Körfez bölgesinde kopyalama yapmaya başladıkları belirlendi. Hemen harekete geçen Balıkesir Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bulgaristan uyruklu M.I. ve M.A. ile Romanya uyruklu I.M., A.M. ve G.M. isimli şahısları takibe aldı. Şahısların Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde bulunan 5 ayrı ATMcihazına kart kopyalama aparatı yerleştirdikleri anlaşıldı.
Bulgaristan uyruklu M.I. ve M.A., 4 Eylül 2013 akşamı Edremit ilçesinin Zeytinli beldesinde bulunan bir ATMcihazındaki kart kopyalama aparatını sökerken polis tarafından suçüstü yakalandı. Romanya uyruklu I.M., A.M. ve G.M. isimli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ederken, alınan bir ihbar sonucu şahısların Ayvalık'ın Sarımsaklı beldesinde bir otelde konakladıkları esnada Küçükköy jandarma ekipleri ile birlikte 5 Eylül tarihinde yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
Yapılan operasyonda ATM'ye takılan düzeneğin kontrolünde kullanılan 2 test kartı, 10 adet kart kopyalamadüzeneği, dizüstü ve tablet bilgisayarlar, harici harddisk, flaş bellekler, şarj ve aktarım aparatları, navigasyon cihazı, çok sayıda alet, kablo, pil vb. materyal ile değişik marka ve modellerde toplam 6 adet cep telefonu ele geçirildi.
Operasyonda, suç çetesinin elde ettiği 2 bin civarında vatandaşa ait kredi kartı bilgilerinin kurtarıldığı bildirildi. Balıkesir'de çökertilen uluslararası siber suç şebekesinin 5 şüphelisi, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri Edremit Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.