ASIL SORUMLU MİLLİ EĞİTİM

ASIL SORUMLU MİLLİ EĞİTİM

Düzce?deki depremin izlerinin en net olarak okullarımızda görülmekte olduğunu vurgulayan Eğitim İş İl Temsilcisi Zeki Bayram, Düzce milletvekillerinin Öğretmenleri Düzce?de tutmayı başaramadıklarını itiraf ettiklerini söyleyerek, yaşanılabilir iller sıralamasında 55 ilin gerisinde kalan ilimizde öğretmene yakışan bir öğretmenevi olmayışının öğretmeni tutamama sebeplerinden biri olduğunu kaydetti.

Bayram, ?11 yıldır iktidarda olan AKP, üç dönemdir tüm milletvekillerini almış olmasına rağmen eğitim alanında Düzce?nin başarısızlığının en önemli sebebidir. En son skandal, İki yıldan beri Musababa okulu ile beraber  güçlendirilme çalışmaları sürdürülen, yeni öğretim yılına yetişeceği söylenmesine rağmen tam olarak yetiştirilemeyen Doğanlı Eşref Taşhan Okulunda yaşandı. Bilindiği üzere temizlik ve düzenleme çalışmaları nedeniyle eğitim bir hafta süreyle ertelendi. İhale şartnamesini bilmiyoruz ancak, ya şartname istenilen şekilde değil, ya da binanın geçici kabulünü yapanlar işlerini iyi yapmadılar. Okulun hizmetlisi yok. Çözün diye Son bir ayda gönderdikleri 1000 Tl bütçe ile 2-3 haftada sorunlar çözülecekmiş.? Dedi.

Bayram, hiç sorumluluğu olmadığı halde Eşref Taşhan İlkokulu müdürü hakkında soruşturma açılacağı duyumunu aldıklarını söyledi.

Bayram, ? Bütün bunlar ortadayken sadece sorumlular ortada yok. Açılış günü velilerin isyanı ile olay ortaya çıkıyor. Milli Eğitim Müdürümüz ?Kimseyi suçlamadan sorunu çözeceğiz.? Dedi. Anlaşılan müdür bey, ihaleyi yapanları, kabulü yapanları, süreci takiple görevli olan kişileri ,Suçlamayacakmış. İş dönüp dolaşıp bu inşaatta hiçbir yetki ve sorumluluğu olmayan okul müdürüne yıkılacak gibi görünüyor.Okul müdür hakkında da soruşturma açılacağı duyumunu aldık.  Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının tavırları da bu yönde görünüyor.? Dedi.

Bayram, okul müdiresinin, öğrenci ve öğretmenlerini yaşanılası ortamlarda karşılayabilmek için aylardan beridir çalmadık kapı bırakmadığını söyleyerek, öğretmenlerinin güven ve sevgisini kazanarak onlarla beraber 2 Eylül?den bu yana temizlikçi ,tamiratçı, hamal gibi çalıştığını ifade etti.

Bayram, ?Okul müdürü ve öğretmenleri sahipsiz değildir. Başta Eğitim İş olarak biz olmak üzere tüm öğretmen camiası, öğretmenden yana olan sendikalarla beraber, inanıyoruz ki öğrenci velileri de sahip çıkacaktır.? Şeklinde konuştu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.