DİKKAT!SİZİN DE BAŞINIZA GELEBİLİR

DİKKAT!SİZİN DE BAŞINIZA GELEBİLİR

Televizyonumuzda her hafta Çarşamba günü akşamları yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile SAĞLIK programının bu haftaki konuğu Özel Hayri Sivrikaya hastanesi psikoloğu Buşra Ceylan oldu.Ceylan, Tükenmişlik sendromunun ne olduğu ile ilgili açıklamalarda bulundu

Buşra Ceylan tükenmişlik sendromunu, ?Hemen herkesin yaşamında sıkıntılı dönemleri olur.Bu genellikle iş dünyasına rastlarsa ,yani kişinin yaptığı işi beğenmemesi,yaptığı işte yetersiz olduğuna inanması ,çalışma şartlarının düzensizliği gibi nedenlerden oluşabilen içsel sıkıntıları tükenmişlik sendromu olarak tabir edebiliriz? şeklinde tanımladı.

 

Tükenmişlik sendromunun evrelerinden de söz eden Ceylan, mutlaka uzman görüşüne başvurulmasını istedi.

Ceylan, ? bu rahatsızlığı değişik şekillerde ifade edebiliriz ama en kısa ve net açıklaması hem fiziksel, hem de ruhsal anlamda enerjinin tükenmesi diyebiliriz.Tükenmişlik sendromu 4 evreden oluşur,bu evrelerin her birinde kişi daha büyük çöküntüye maruz kalır ve kendi içindeki  mücadelesine yenik düşebilir.bu nedenle psikolojik olarak sorunları olduğunu düşünenler ve ya hissedenlerin mutlaka bir uzman ile görüşmelerinde fayda vardır? dedi.

Okulların başlaması ile birlikte anne ve babalara da önerilerde bulunan Ceylan, Çocuğun da bir birey olarak kabul edilmesini, özellikle 4 yaş sonrasında onunla büyük insanla konuşur gibi konuşulmasını,ona sorumluluklar verilmesi gerekliliğini vurguladı.

Ceylan  disiplin bazı davranışların öğretilmesidir diyerek sözlerine başlayarak, ?çocuk eğitiminde 3 ana başlık vardır birincisi  iletişimdir ki  bu çocukla birebir ve büyük insanla yapılan gibi yapılması şartı ile olur,ikincisi sorumluluktur ki buna da çocuğa belki büyük değil ama onun yapacağı sorumlulukları vermekle yapabiliriz, üçüncüsü de disiplindir.Yani çocuğu doğru davranışlara yönlendirmektir.Anneanne veya babaannelerin müsamahalı ortamlarında yetişen çocuklara bu 3 ana başlıktaki eğitimi vermemiz ne yazık ki mümkün olmamaktadır.?dedi

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.