İGM KARARINI VERDİ

İGM KARARINI VERDİ

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne yer tahsisi konusunda görüşme yapmak için olağanüstü toplanan  İl Genel Meclisi, Kalıcı işyerlerini 25 yıllığına üniversiteye tahsis etti.

Daha önce bedelli olarak 5 yıllığına THK Üniversitesi'ne tahsis edilen Kalıcı Konutlar'da bulunan kalıcı iş yerleri bu kez yasa gereği 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildi.

 Düzce'nin gündemini uzun süre meşgul eden ve Düzce Üniversitesi'nin de talip olduğu Kalıcı Konutlar Pazaryeri'nin yanından bulunan Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait iş yerleri 5 yıllığına Türk hava Kurumu Üniversitesi'ne tahsis edilmişti. Ancak, THK Üniversitesi bu alana 5 yıllığına yatırım yapmayacağını iletmiş ve  İl Genel Meclisi Bahçelievler Mahallesi 114 ada 1 parsel numaralı 6 bin 220 metrekare alanlı taşınmaz üzerinde bulunan zemin dahil 2 katlı bina ile Güzelbahçe Mahallesi 148 ada 1 parselde bulunan 4 bin 517 metrekare alanı üzerinde bulunan zemin dahil 2 katlı binanın A ve B blokların Havacılık Meslek Yüksek Okulu ve Havacılık Koleji kurulması amacı ile 49 yıllığına bedelsiz tahsisi için olağanüstü toplanma kararı almıştı.

Bugün olağanüstü toplanan İl Genel Meclisinde, konu tartışmalı bi şekilde görüşüldü.

MHPli  Meclis Üyesi Ahmet Turan, talebin iyi incelenmesi gerektiğini ifade ederek, THK Üniversitesi?nin 5 yıllığına yer kabul etmeyeceğini söylerken, bugüne kadarki önerilerinin haklı çıktığını vurguladı.

Turan,  " Üniversite gibi kurumlar bir yer alırken 5 yıllığın almaz. Uzun vadeli düşünürler. Koskoca üniversite 5 yıllığına yatırım yapmaz. 49 yıllığına bedelsiz diyor doğrusu  budur. Geldiğimiz noktada bizim ilk baştan beri tahsis konusunda ki önerilerimiz haklı çıktı. Planlama doğru yapılırsa sonuç doğru gelir. Bugün bu toplantıyı yapıyoruz. Bu toplantının bir öncesinde parti gruplarının bilgilendirilmesi gerekirdi. Görüyorum ki toplantıya giriyoruz ve anında konu gündeme geliyor. Düzcemize hizmet kazandırmak istiyoruz. THK Üniversitesi çok iyi bir üniversite. Bir hava şirketi 3 havacılık şiketi daha kurmuş. Bu çok büyük bir fırsat. Buna dayanarak ben yaptım oldu demeden raporları düzgün analiz etmemiz gerekir. Bu konuda her zaman yapıcı öneriye sahibiz. Yeni raporu okudum. Kalıcı Konutlarda bulunan 2 yan yana adayı veriyoruz. 2013-2014 eğitim-öğretim yılına belki bu üniversite yetişecekti. Biraz daha akıllı olsaydık daha iyi olacaktı" dedi.

 İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül ise tahsisin, komisyonun vereceği karara bağlı olduğunu söyledi.

Bülbül, "Ben bu alınan kararı hava kurumunun üniversiteyi buraya yapamayacağını bedelsiz verilirse yapılacağını öğrenince meclisi topladım. THK'nın yazısını okuduk. Havale edelim komisyon ne karar verecek. Belki tahsis etmeyecek. Olay belli değil" ifadelerini kullandı.

 Konuşmaların ardından tahsis talebi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi ve meclis oturumuna 10 dakika ara verildi. Arada Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri bahsi geçen iş yerlerinin 49 yıllığına Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne verilip verilmeyeceğini tartıştı. Tekrar başlayan oturumda Plan Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Canpolat hazırlanan raporu okudu.

Canpolat "Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin Havacılık Meslek Yüksek Okulu ve Havacılık Koleji kurulması amacıyla 49 yıllığına bedelsiz kiralanması talebini görüştük. Toplamda 139 adet işyerinin THK Üniversitesi'ne 5 yıllığına kiralanması kabul edildi. Ancak bu karar iptal edilerek 3 yıldan fazla kiralanmasına dediğinden 25 yıllığına kiralanması uygun görülmüştür. Hak sahiplerine 12 adet işyerlerinin takas işlemleri yapacak" dedi.

 Rapor İl Genel Meclisi'ne sunuldu. Kara oy birliği ile kabul edilerek, kalıcı işyerleri 25 yıllığına THK Üniversitesi'ne bedelsiz verildi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.