DÜZCE İLE BOLU ARASINDA PROTOKOL

DÜZCE İLE BOLU ARASINDA PROTOKOL

Düzce Organize Sanayi Bölgesi(Osb) Yönetimi ile Elginkan Vakfı Bolu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi arasında imzalanan protokolle dev bir meslek edindirme projesi başlatılıyor. Proje kapsamında sanayicilerin istediği alanlarda elemanlar yetiştirilecek. Ayrıca ücretsiz olacak kurslar sonunda başarılı kursiyerlere çeşitli hediyeler verilecek.

Düzce'de uzun süredir sıkıntı çekilen ara ve vasıflı elaman noktasında Düzce Organize Sanayi Bölgesi devreye girdi ve Elginkan Vakfı Bolu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile dev bir iş birliğine imza attı.

Proje kapsamı hakkında bilgiler veren Osb Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, işsizliğin azaltılması için faaliyetlerde işbirliği sağlanacağını belirtti.

Yirmibeşoğlu,  "Düzce Organize Sanayi Bölge Yönetimi ile Elginkan Vakfı Bolu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi arasında iş piyasasının ve reel sektörün gereksinimleri doğrultusunda işsizliğin azaltılması ve işsizlerin meslek sahibi yapılarak topluma kazandırılması çerçevesinde gerçekleştirilecek eğitimlere yönelik faaliyetlerde iş birliği sağlamaktır. Gerek sanayi kuruluşlarının gerek hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların gerekse kamu kurumlarının ve halkımızın eğitim ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir. Verilen eğitimler hem çalışan elemanların gelişen teknoloji ile üretim şartlarına uyumlarını sağlamak, hem de işsiz ve mesleksiz gençleri sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıflı bir eleman olarak yetiştirme, onların kendi işyerlerini kurabilmelerine veya alanlarında iş bulabilmelerine yardımcı olmak amacına dönüktür" dedi.

 

İmzalanan protokol gereği düzenlenecek olan kurslar 4 ana başlık altında yapılacak. Her bölüme en fazla 30 kursiyer alınacak. Kursların sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı olan 5 yıldızlı hizmet semineri sertifikası verilecek.

 

Konuşmaların ardından Düzce Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu ve Elginkan Vakfı Bolu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Murat Özen tarafından protokol imzalandı. Protokol törenine ayrıca Osb Yönetim Kurulu Üyeleri Caner Aypar ile Ali Aloğlu ve Osb Müdürü Aylin Özdemir katıldı. -

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.