KÖMÜR SATICILARINA DENETİM

KÖMÜR SATICILARINA DENETİM

Konut ve işyerlerinde yakıt amaçlı olarak kömür kullanımının yaklaşması nedeniyle Düzce?de kömür satışı yapan işyerlerine denetimler sıklaştırıldı. Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Düzce merkezde faaliyet gösteren 50 işyeri denetlendi.

 

Konut ve işyerlerinde kömür kullanılması ile birlikte kömür satışı yapan işyerlerine yönelik olarak da denetimler sıklaştırıldı. Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından bunun için şehir merkezi için 3?er kişiden 4 ayrı ekip oluşturuldu.

 

Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, kömür denetimleri için  ?kömür denetim formunun? hazırlandığını belirterek ? Denetime esas 5 kriter bulunmaktadır. Bunlar öncelikle işyerine yönelik açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkindir. Sonra, katı yakıt satış belgesi, satılan kömürün satış izin belgesi, kömür cinsi analiz raporu ve dağıtıcı kayıt belgesine yöneliktir. Ekiplerimiz denetimler sırasında bunları sorgulamaktadır. Şu ana kadar yapılan denetimler sevindirici sonuçlar vermektedir. Birçok işyeri tüm kriterlere uygun olarak satış yapmaktadır. Eksiklikler konusunda da yasal işlemler yapılmaktadır? dedi. Zabıta Müdürü Kadir Karaçam denetimlerin her yıl düzenli olarak yapıldığını hatırlatarak ? Ekiplerimiz tarafından belirli periyotlarda denetimler sürdürülecektir? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.