KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında Düzce?de  riskli binaların yıkılmasına başlandı. Yaklaşık 2 yıl önce Hamidiye erkek öğrenci yurdunun yıkılması ile başlayan kentsel dönüşüm projesi uzun süredir askıya alınmış, riskli binaların yıkımı için bir türlü harekete geçilememişti. Kanun kapsamında Düzce?de binaların risk tespiti çalışmalarının ardından işlemler yapıldı. Yapıların tespit çalışmalarının sonucunda ?riskli? olarak tespit edilen binaların sahipleri tarafından yıkım çalışmaları yapılmaya başlandı. Diğer binaların da ilgili kurumlarla yapılacak yazışmalar sonrasında yıkımlarının bina sahipleri tarafından yapılacağı öğrenildi.

 

     Kanunun amaçlarının daha iyi anlaşılması için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından halka bilgi verilirken,  Yapılan bilgilendirme çalışmaları sonucun da kentsel dönüşüme olan ilginin Düzce?de  her geçen gün arttığı bildirildi.

 

     6306 sayılı Kanun Kapsamında devlet tarafından verilen imkanlardan da yararlanarak oturdukları konutlarını ya da işyerlerinin tespitini yaptırmak isteyen vatandaşların öncelikle Bakanlıkça yetkilendirilen lisanslı kuruluşlar aracılığı ile tespit yaptırması gerekiyor. Riskli olarak tespit edilen bina sahiplerine kira yardımı ya da bankalardan kullanacakları konut yada işyeri yapım kredilerine faiz desteği olanakları sağlanıyor.Ayrıca konutta kiracı olarak oturanlara da taşınma yardımı yapılıyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.