BUNLAR NEDİR BİLİYORMUSUNUZ ?

BUNLAR NEDİR BİLİYORMUSUNUZ ?

Sanatçı Salih Demirci Akçakoca Kent Konseyi Kültür ve Sanat gurubunun karma sergisine katıldı.
Akçakoca Özkök Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen sergiye Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.
Salih Demirci, hayatında bir çiçek dahi dikmemişken evinin bahçesinde dolaştığı sırada dikkatini bir ağaç kökü çekti. Bu ağaç kökünün sırrını çözerek, evinin ikinci katını küçük bir atölyeye çeviren Demirci, doğadan topladığı ağaç köklerini işlemeye başladı. Tamamen elle yontarak köklerin bir birinden ilginç figürlerini ortaya çıkardı.
Doğada yürüyüşler yaparak kökleri temin ettiğini belirten Demirci, "Zaman zaman dağda bayırda, zaman zaman da deniz kenarında dolaşarak ağaç köklerini topluyorum. Bunları atölyeye getirerek işlemeye başlıyorum. Ama burada önemli olan onun kendi formu. Asıl büyük sanatçı doğa. Bu bilinçle hareket ediyorum. Yontma işini el aletleri ile yapıyorum. Köklerden aklınıza gelebilecek her türlü obje çıkabiliyor" dedi.
Demirci'nin sırrını ortaya çıkardığı ağaç kökleri arasında birbirinden ilginç, değişik şekillerde yorumlanabilecek çok sayıda insan ve hayvan figürü bulunuyor

İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.