ÜÇ BEŞ MAL KOYUP SATIYORLAR

ÜÇ BEŞ MAL KOYUP SATIYORLAR

Kurban bayramının hemen öncesinde Düzce Belediyesi esnafların satışlarını arttırabilmeleri için sokaklara tezgah açmalarına izin verdi.Bu izinle birlikte spor sokak başta olmak üzere bazı sokaklar doldu taştı.Arife günü ise bazı sokaklar trafiğe kapatılınca ipin ucu kaçtı.

 Düzce belediyesinin sokaklarda tezgah açma izni ve bazı sokakları da trafiğe kapatarak seyyar satıcılara izin vermesi,hayatlarında hiç ticaret yapmayanları bile aşka getirip birer tezgah bulup üç beş parça mal koyup satış yapmalarına neden olu.Ne spor sokakta, ne de diğer yerlerde dükkan önlerindeki tezgahların büyük bölümü arkadaki dükkan sahiplerine ait değil.

Şekerini çikolatasını kapan,bir metrelikte tezgah bulan sokaklara yerleşti. Bu tezgah kuranların gerçekten esnaf olup olmadıklarını,alışveriş yaptığımız da fiş verip vermeyeceklerini,hatta bir vergi levhası altında satış yaptıklarını bilme şansımız da hiç yok. Esnafın banka hesaplarına E-haciz adı altında el koyanlar ne yazık ki sokaklarda tezgahlardan her bayram bir kuruş vergi vermeden kazananlara engel olamıyor. Vatandaşlar, ?Vergi dairesi kontrol yapamıyorsa en azından sokaklarda satış yapılmasına izin veren belediyenin zabıta ekiplerinin de bunu düzenlenme ve denetleme yetkisi bulunmuyor mu?.? Diye sorarken, denetimlerin artırılmasını istiyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.