'KURBAN ETİNİ ÖNCE SOĞUK SUYA YATIRIN'

'KURBAN ETİNİ ÖNCE SOĞUK SUYA YATIRIN'

Uzmanlar, taze kurban etinin, büyük metal bir kabın içinde ,soğuk suda bekletildikten sonra, tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramı?nda etin nasıl tüketileceğinin çok önemli bir konu olduğunu, çocukların, yetişkinlerin, yaşlıların ve şeker, kolesterol gibi hastalıkları olanların ne kadar miktarda et yemesi gerektiğini hakkında bilgi veren Doç. Dr. Oğuz Özyaral, ?Et, nasıl pişirilmeli, nasıl hazırlanmalı son derece önemli bir konu. Normalde vücudumuzun günlük ihtiyacı olan karbonhidrat, protein ve yağ ihtiyacını tüketmemiz gerekiyor. Ama sadece ete yüklenerek proteini alırsak, karbonhidratları düşürürsek, sebze ve meyveden faydalanmazsak olmaz? diye konuştu.Kurban etinin genelde anında kavurma yapıldığını ama etin taze olması nedeniyle dinlendirilmesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Özyaral, kurban kesen vatandaşa şu önerilerde bulundu: ?Öncelikle büyük metal bir kabın içine soğuk su konmalı ve et onun içine bırakılmalı, buradaki hedefimiz etin yapısal özelliğinin bozulmaması, sadece ve sadece içindeki kanın dışarıya çıkması. Suyunu salmayacak etin yapısı bozulmayacak.?

EN BÜYÜK SORUN KABIZLIK

Bir öğünde 100 gram kadar et tüketilmesi gerektiğini söyleyen, Doç. Dr. Oğuz Özyaral, ?Bu porsiyonu, özellikle çocuklar için söylüyoruz. Izgarayla yapıldığında hiçbir sorun yaşamayız. En büyük sorunumuz yağ da kızartma olur, kavurmada da sorun olmaz ama, etin yağını koymadan baharatla zenginleştirilmiş, içinde soğan veya sarımsak ilavesiyle yapılan bir kavurma aromaları açısından da, son derece zengin ve iyi bir besleyici olur. Ama iki hatta üç öğüne çıkan et türevi yemek sıkıntılıdır. Yani sabahleyin kahvaltı da salam, sosis, sucuk, öğlen yemeğinde kurbanlık et, akşam yemeğinde de kurbanlık et olduğu zaman, bu çok protein ağırlıklı olduğu için ,dengeler bozulacaktır? ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.