HAYVAN SATICILARINA İYİ HABER

HAYVAN SATICILARINA İYİ HABER

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı sonrasında yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkları ilk defa canlı olarak satın alacağını bildirdi.

Önceki yıllarda Kurban Bayramı sonrasında üreticilerden karkas et satın alan Kurumun bu yıl yeni bir uygulama başlattığı kaydedildi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü?nden yapılan açıklamada, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü?nün Kurban Bayramı sonrasında yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkları ilk defa canlı olarak satın alacağı belirtilerek

şöyle denildi: ?Kurban Bayramı sonrasında yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkları değerinin altında satmalarını önlemek ve geri dönüş sürecindeki mali giderler konusunda sıkıntı yaşamalarının önüne geçmek amacı ile çalışma başlatan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, bayramdan sonra besicilerden canlı büyükbaş hayvan satın alacak?

Önceki yıllarda Kurban Bayramı sonrasında üreticilerin elindeki kurbanlıkları karkas et olarak satın alan ESK?nın bu yıl yeni bir uygulama başlattığı vurgulanarak şöyle denildi: ?Kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıklar Kombina Müdürlükleri tarafından 18 Ekim-2 Kasım 2013 tarihleri arasında, on beş gün süre ile fiziksel ve hayvan hastalıkları açısından muayeneleri yapılarak, yüzde 8 tokluk firesi düşülmek kaydıyla satın alınacak.?

Konu ile ilgili bir açıklama yaparak, kombinaların tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve 18 Ekim 2013 Cuma gününden itibaren canlı büyükbaş hayvan alımlarını başlatacaklarını belirten Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, kurbanlıkları elinde kalan yetiştiricilerin Et ve Süt Kurumu Kombinalarına başvurabileceklerini söyledi.

Kemaloğlu, kombinalarda hazırlıkları tamamladıklarını belirterek şöyle konuştu: "Kurban Bayramında hayvanını Et ve Süt Kurumu'na canlı satmak isteyen besicilerin bu kombina müdürlüklerine başvurmaları yeterli olacak. Yetiştiricilerimizin mağdur olmamaları için her türlü tedbir alındı.?

Canlı hayvan alım fiyatlarının, 17 Ekim 2013 Perşembe günü açıklanacağı kaydedildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.