ARAZİ SAHİPLERİNE TEBLİGATLAR ÇIKARILDI

ARAZİ SAHİPLERİNE TEBLİGATLAR ÇIKARILDI

Akçakoca?da 2-B arazi sahipleri, ellerine geçen tebligatlarla büyük şaşkınlık yaşadı. Büyük rakamlarla karşılaşan vatandaşlar, bu paraları ödemelerinin mümkün olmadığı görüşündeler.

 

Kamuoyunda '2B Yasası olarak bilinen ?Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında  hak sahibi vatandaşlara gönderilen tebligatlar ile ilgili sürede sona gelinirken, gözler 2B arazisi alma hakkı bulunan fakat bu arazileri rayiç bedelleri üzerinden satın alacak gücü bulunmayan vatandaşlara çevrildi. Akçakoca Mal Müdürlüğü tarafından 2-B arazi sahiplerine ödeme planı ile ilgili tebligatlar çıkarıldı.

2-B arazi sahiplerinin ödemelerine ilişkin resmi evraklar PTT aracılığı ile dağıtımına başlandı. Arazi sahipleri aldıkları tebliğleri açarak şaşkınlık yaşadı. Yüksek ödeme fiyatlarıyla karşı karşıya gelen bazı fındık üreticileri fiyatları dönüm başına çıkarılan ücretlerin ödenmesinin mümkün olmadığını belirterek "Bu çarpık ödeme tebliğleri düzeltilmeli çok büyük rakamlarla karşılaşıyoruz bu paraları ödememiz mümkün değil" ifadelerini kullandılar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.