BÖLGEDE BİR İLK

BÖLGEDE BİR İLK

Değer üretmeyi temel ilkesi olarak benimseyen Düzce Üniversitesi'nden yine yeni bir proje ile bölgede bir ilk gerçekleştirildi...

 

Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Tüzün Özmen'in yürütücülüğünde gerçekleştirilen çalışma ile Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT)'in çatısına güneşten elektrik enerjisi üretmek amacı ile güneş panelleri kuruldu.

Kurulan güneş panelleri ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Özge Tüzün Özmen,  "Üniversitemiz Merkezi Laboratuvarlarının çatısına toplam 7,5kW güce sahip güneş panellerinin kurulumunu gerçekleştirdik. Burada her bir tip güneş paneli farklı invertörlere bağlanarak güneş panelleri sadece DÜBİT için temiz enerji üretmekle kalmayacak aynı zamanda bu paneller ile ilgili bilimsel çalışmaların yapılacağı laboratuvar olarak kullanılacaktır. Böylece Düzce?mizde her bir tip güneş panelinin hava koşullarına bağlı olarak günlük, aylık ve yıllık bazda analizleri yapılacak; böylece fiyat performans analizi ile birlikte iklim şartları da göz önünde tutularak Düzce?miz için hangi tip panelin daha uygun ve verimli olacağı araştırılacaktır. En son teknoloji kullanılarak kurulumu gerçekleştirilen paneller, hem çeşitlilik hem de kullanılan ekipman ve araştırma olanakları bakımından Ülkemizde bir ilk olma özelliği de taşımaktadır. Yeşil Düzce?mizde, güneş panellerimiz ile ürettiğimiz temiz enerjinin şehrimiz için bir örnek teşkil etmesi ve bu tip temiz enerji projelerinin katlanarak çoğalması en büyük temennimizdir." diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.