AK PARTİ?DE TEMAYÜL HAREKATI

AK PARTİ?DE TEMAYÜL HAREKATI

Ak Parti?de kamuoyu ve  temayül yoklamaları, performans karneleri, milletvekillerinin işaret edeceği isimlerle aday adayı havuzu oluşturulacak. 1 Aralık'tan itibaren de havuzdaki isimler tek tek değerlendirilecek ve listeler şekillenecek.

 

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki son MYK toplantısında, belediye başkan adaylarının belirlenmesi için 81 ilde temayül yoklamasını yapacak çalışma grupları belirlendi.

81 il öncelikli olarak 16 farklı bölgeye ayrıldı. MYK üyesi genel başkan yardımcıları ve grupbaşkanvekillerinin 'başkan' olarak görev yapacağı gruplarda ayrıca 4 üyenin de bulunması kararlaştırıldı. Her grupta MYK üyesi 1 başkanın yanında kadın ve gençlik kollarından 2 isim, 1 adet milletvekili ve 1 de MKYK üyesi bulunacak. Öncelikli olarak 16 farklı grup bu pazar günü 16 büyükşehire giderek temayül yoklamasını yapacak. İllerdeki temayül yoklamalarında aday adaylarına oyları, il-ilçe başkanları ve yönetim, partinin belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları icra kurulu üyeleri verecek.

 

'ÖZEL EKİP'LE İSTİŞARE

 

16 MYK üyesi başkanın koordinesinde gerçekleşecek temayül yoklamalarının sonuçları kesinlikle açıklanmayacak. Sonuçlar doğrudan Ankara'ya, yani AK Parti Genel Merkezi'ne ulaştırılacak. AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Başbakan Erdoğan, burada kendisinin özel görevlendirdiği 9 kişilik ekiple birlikte sonuçları değerlendirecek. Aday adaylarının il ve ilçelerinde aldığı oylar ilk defa burada masaya yatırılacak.

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki 9 kişilik ekibin değerlendireceği temayül yoklamalarında ciddi tezatlar ortaya çıkması halinde bu yoklamalar kentlere gönderilerek tekrarı istenecek. Erdoğan'ın son MYK'da ayrıca, belediye meclis üyelerinin de temayül yoklaması ile belirlenmesi yönünde talimat verdiği öğrenildi. Kamuoyu yoklamaları, performans karneleri, temayül yoklamaları, milletvekillerinin işaret edeceği isimler, komisyonlardan gelen raporlar doğrultusunda aday adayı havuzu oluşturulacak. 1 Aralık'tan itibaren de havuzdaki isimler tek tek değerlendirilecek ve listeler şekillenecek.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.