ORMANLAR YOK EDİLİYOR

ORMANLAR YOK EDİLİYOR

Her ne kadar HES?lerin doğayı katletmediği ve istenen hedefe ulaşabilmek için birkaç ağacın edilmesi gerektiği söylense de, adeta ormanı yararak kendine yol açan HES?ler pes dedirtti. Kaynaşlı ilçesi, Samandere, Şimşirdere ve Uğurdere üzerinde başlayan ??Uğur 5 Regülatörü ve HES?in kurulması için HES projeleri ile kurutulan her dere ,yaşam akışına kapatan bir damar gibi yok oluşa doğru hızla gidiyor.

HES Projelerinin hayata geçirilmesiyle sadece ormanlar yok olmuyor.Aynı zamanda Bölge ekolojisinde önemli değişimler de oluyor.Yumuşak iklim yapısı karasallaşıp, sertleşirken, Su döngüsü değişebiliyor. Yeraltı ve yerüstü su dengeleri, su kalitesi olumsuz etkilenerek, kuraklık baş gösteriyor.

Bölgedeki yaban bitki ve hayvan çeşitliliği büyük zarar görebiliyor. Çayır ve meralar kuruyarak köylünün geçim kaynağı hayvancılık da olumsuz etkileniyor. Küresel ısınmaya bölgenin direnci kalmıyor. Bunca gözle görülür zarar olmasına rağmen,yetkililer inatla HES?lerin sonradan sağlayacağını söyledikleri yararlar için biraz fedakarlıkta bulunmamız ve bazı şeylerden feragat etmemiz gerektiğini savunuyor. Oysa sık ormanlarıyla adeta görsel bir şölen sunan,ağaçlardan tek bir toprak parçasının bile gözükmediği Samandere, Şimşirdere ve Uğurdere yollarındaki ormanlardan,ağaçları katlederek geçen borular,buna inanmayı pek de mümkün kılmıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.