50 YILLIK TİYATRO AŞKI

50 YILLIK TİYATRO AŞKI

Yıllardır, sanatın bir çok dalında faaliyet gösteren ve tiyatroyla bütünleşen isim Celil Yağız,50.yılını kutluyor.Yağız??ben sanat yapmadım,sanat için adeta savaştım.??dedi.

 

16 yaşından beri sanatın içinde olan ve tiyatroyla bütünleşen Celil Yağız,sanat hayatının 50.yılını kutluyor.Düzce?de ve gittiği her şehirde sanat için çalışmalarını devam ettiren, 16 yaşında sahne tozunu ilk kez yutarak kendini tiyatroya adayan bir adam.Yıllardır bilgi ve birikimlerini gençlere aktarmayı amaç edinen bir hoca.Sahneye çıkmak için savaşan bir tiyatrocu.Kısacası yıllarını tiyatroya veren Celil Yağız.

 

Düzce?de Mehmet Keleş döneminde açılan tiyatro akademisinde eğitim veren, Dondurmam Gaymak gibi sinema filmlerinde rol alan ve halen tiyatroda turnelerine devam eden Celil Yağız 50 yıllık tiyatro aşkını anlattı.

 

Yağız:??Halk evleri bir dönem kapanmıştı tekrar açıldı ve bizde sahneye adımızı attık.Bir kere o tiyatro sahnesinin tozunu alan bir daha vazgeçemez.Bizimki de 50 yıllık bir tutku.Benim gündemimde tiyatro yoktu.Hala yok.Çünkü sanat tamamıyla bir bütün.Ben sanatın herhangi bir dalında faaliyet göstermeliydim o da tiyatro oldu.??dedi.

 

Sanat dallarının ülkemizde çok yavaş ilerlediğini kaydeden Yağız,sanat için kısır kalan ortamda??ben sanat yapmadım,sanat için adeta savaştım??dedi.

 

Yağız:??Ben 50 yıllık dönemimde sanatım istediğim gibi icraat edemedim.Ben sanat yapmadım,savaştım.Ülkemizde sanatın yeşermesi,büyümesi çok zor.Türkiye Cumhuriyeti?nde sanat dalları gelişemiyor,güdük kalıyor.??dedi.

 

Yağız bir dönem 500 öğrencisiyle faaliyetini sürdüren ve kendisinde eğitim verdiği tiyatro akademisinin kapanmasına ise son derece öfkeli.

 

??o akademi gençleri sanatla tanıştırmak,onların sanata merhaba demesini sağlamak için açılmıştı.Çokta iyi gidiyordu.Ancak kapandı,şimdi 500 öğrenciyi ne yaptılar bilmiyorum.??

 

Yağız,faal bir şekilde sürdürdüğü sanat hayatındaki yeni projelerinden de bahsetti.

 

??Üniversite öğrencileriyle yeni bir uzun metrajlı film projesine başladık.Tutturamayanlar diye.Kasım?da o vizyona girecek.Dizi projeleri üstünde yine duruyorum.Turnelerim de devam ediyor.Bir de göç filmi projem var ancak sponsor lazım.Malum parasız olmuyor bu işler.??

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.