ÖNCE ÇOCUKLAR

ÖNCE ÇOCUKLAR

Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü?nün ortaklaşa yaptığı eğitimin tanıtım etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve İl Müftüsü Selami Emen?de katıldı. Projenin tanıtımını yapan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdüresi Dilek Kar, proje hakkında katılanlara bilgiler verdi.
Dilek Kar, Düzce ilinde ilk etapta 28 rehber öğretmene, sonraki aşamalarda ise tüm rehber öğretmenlere eğitimler verildiğini, bu eğitimi alan öğretmenlerle 3 yılda 2 bin 516 anne ve 131 baba olmak üzere toplam 2 bin 746 veliye bu kapsamda eğitim verildiğini ve bunun çok önemli olduğunu söyledi. Ayrıca bu öğretim yılında da yeni atanan 25 rehber öğretmene eğitim verileceğini ve onlarında ailelere eğitim vereceklerini hatırlattı.
Açılışta kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, ailelere verilecek eğitimin son derece önemli olduğunu, ailenin lisani hallerinin, çocuklara karşı tutumlarının, çocukların davranışlarında ve ilerideki yaşamlarında müspet veya menfi tesirler bırakabileceğini söyledi.
İl Müftüsü Selami Emen ise yaptığı konuşmada, bu eğitimin, katılanların aile ve mesleki hayatlarında önemli katkılar sağlayacağını, ailelerin en büyük yanılgılarının kendilerini yeterli görmeleri olduğunu söyledi. Eğitimlerin faydalı olacağını umarım temennisinde bulunan Emen, katılanlara teşekkür etti.
Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezinde Cuma ve Cumartesi günleri olmak üzere toplam 8 hafta sürecek olan eğitimde Ergeni Tanımak, İletişim Kurmak, Birlikte Büyümek, Riski Yönetmek, Uzlaşabilmek, Aile Tutumları, Olumlu Davranış Kazandırma ve Geleceği Planlamak gibi konuları kapsayacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.