DÜZCE?NİN TEK KADIN ADAY ADAYI

DÜZCE?NİN TEK KADIN ADAY ADAYI

Düzce Belediyesinin tek kadın Başkan aday adayı Rukiye Yeşil basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Yeşil, hiç bir mahallenin ötekileştirilmediği bir Düzce hedeflediğini belirtti.

 

Tanıtım toplantısında önemli açıklamalar yapan Yeşil, hiç bir mahallenin ötekileştirilmediği bir Düzce hedeflediğini belirtti. Kadının sosyal statüsünün giderek güçlendiği çağdaş dünyada, kendisini de taşın altına elini koymakla yükümlü hissettiğini belirten Yeşil, "Ben yoksam, bir eksiğiz" sloganıyla yola çıktığının da altını çizdi.

 

Yeşil adaylık sürecini şöyle aktardı: "AK Parti'de aktif siyasete atılmadan önce Ak Parti siyasi kültürünün bir parçası olan başta partinin siyaset akademisi olmak üzere birçok yerel ve merkezi teşkilat seminerinde aktif görev yaptım. Kadının sosyal statüsünün giderek güçlendiği çağdaş dünyada, doğduğum büyüdüğüm bu kent için bende bir kadın olarak Ben yoksam bir eksiğiz diyorum ve elimi taşın altına koyuyorum. Teşkilat üyesi olma sorumluluğu bilinciyle partimizin vekilleri, il başkanımız ve ailemle istişare ederek 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Düzce Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptım."

 

Kentsel dönüşümü tüm şehre hakim kılmak istediğini vurgulayan Yeşil şöyle konuştu: "Kentin her noktasında çağdaş şehircilik anlayışının iz düşümünün hissedildiği Kentsel Dönüşüm'ü tüm kente hakim kılarak Düzce'yi kentsel markaya dönüştürmek istiyorum. Ben kentte yaşayan herkesin kendisini değerli ve önemli hissettiği hiç bir vatandaşımızın, hiç bir kurumun, hiç bir mahallenin ötekileştirilmediği bir Düzce hedefim var. Ak Parti Genel Merkezinin kadınların aktif siyasette görev almasını özendirmesi, ülke ve kent sorunlarına duyarlı, tecrübeli ve yaşadığı kente değer katacak kadın adayların varlığının başta ülkemiz demokrasisine güç katacağına inanıyorum."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.