EĞİTİM CAMİASI ENDİŞE İÇİNDE!

EĞİTİM CAMİASI ENDİŞE İÇİNDE!

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, eğitim camiasını kaosa sürükleyeceğini iddia ederek, ülke için bu kadar önemli bir konunun sathi ve acemice değerlendirilmemesi gerektiğini savundu.

 

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, yazılı bir açıklama yaparak, ?Eğitim Türkiye?nin geleceğidir ve Milli Eğitim politikaları hükümet ve bakanlara göre değişmemelidir? dedi.

 

Milli Eğitim politikalarının Devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini savunan Çakmak, ? Dershanelerin kapatılması ile ilgili ülkemizin gündemini meşgul eden tartışmalara baktığımızda  sorumluluk makamındaki kişilerin bu konuyu ne denli dar bir bakış açısıyla, ne kadar acemice ele aldıklarını görmekteyiz.? Dedi.

 

Dershanelerin eğitim sitemimizdeki kurumsallaşmış hataların bir sonucu olduğunu belirten Çakmak, liselere ve üniversiteye girişte araç olarak kullanılan sınavların eğitimde amaç haline gelmesinin, getirilmesinin bir sonucu olduğunu vurguladı. ?Eğitimdeki bu hatalar düzeltildiğinde, Türk milli eğitiminin geleceği üzerine köklü çözümler üretildiğinde dershaneler, ihtiyaç duyulmadığı için zamanla kendiliğinden kapanacaktır.? Diyen Çakmak, ? Ancak Milli Eğitim Sisteminde köklü değişikliklere gidilmeden,üniversite okumayanında iş ve aş bulma garantisi sağlanmadan  buna bağlı olarak  liselere giriş sınavları ve üniversite sınavları kaldırılmadan dershaneleri kapatmak eğitim camiasını bir kaos ortamına sürükleyecektir. Merdiven altı dershaneciliği ön plana çıkaracaktır. Ülkemiz için bu kadar hayati bir konunun bu denli sathi ve acemice değerlendirmelerle ele alınması eğitim camiasında, meseleye vakıf kesimlerde endişeyle karşılanmaktadır.? İfadelerini kullandı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.