İLK 5?TE HANGİ İSİMLER VAR?

İLK 5?TE HANGİ İSİMLER VAR?

Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı 81 ilde ailelerin çocuklarına verdiği ilk 5 isimi açıkladı. Düzce?de kız çocukların verilen isimlerde Fatma başı çekerken, erkek çocuklarına ise en çok Mehmet ismi verilmiş.

 

Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı, 81 ilin çocuk isimleri haritasını çıkardı. Bazen çiftler daha bebek sahibi olmadan dünyaya gelecek bebeklerinin isimlerini belirlemişlerdir. Bazen de doğduktan sonra bile halen isim arayışına girerler. Bebeklere isim verilmesi zor bir iş olarak görülürken, ismi verilen kişinin o ismi ömür boyu bir kimlik olarak üzerin de taşıyacağı için anlamlı ve kulağa hoş gelmesi açısından  isabetli bir seçim yapmak gerekiyor. Geçmişten günümüze Türkiye'de bebeklere en çok verilen isim konusunda araştırma yapan Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı, 81 ilde ailelerin çocuklarına verdiği ilk 5 isimi açıkladı.

 

Nüfus kayıtlarına göre Düzce?de çocuklara en fazla Fatma ve Mehmet adı verildi. Ama dönem dönem liste başına farklı isimler çıktı. Verilere göre, Düzce?de kız çocukları için en çok tercih edilen isimler , Fatma,Emine, Ayşe, Hatice ve Havva oldu.

Erkek çocuklarda ise listenin ilk 5?inde, Mehmet , Mustafa, Ahmet, Ali, Hasan isimleri yer aldı.

 

Uzmanlar, kişi adlarının ad bilimi alanı içinde bir çalışma konusu olduğunu belirtirken, değişen toplumsal süreçler itibariyle ad verme eğilimlerimizde de değişiklikler gözlendiğini bildirdi. Türk halkında çocuklara ad vermede en önemli etkenlerin İslamiyet ile Türk kültürü ve geleneği olduğunu vurgulayan uzmanlar, en çok kullanılan Mehmet isminin peygamber sevgisinin göstergesi olduğunu ifade ettiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.