ENERJİSİ GÜNEŞTEN

ENERJİSİ GÜNEŞTEN

Düzce Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Özge Özmen'in yürütücülüğünde Fizik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Engin Yağlıoğlu ile gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda DÜBİT'in çatısına güneşten elektrik enerjisi üretmek amacı ile son teknoloji ürünü olan güneş panelleri kuruldu.
Kurulan güneş panelleri hakkında bilgiler veren Özmen, "Üniversitemiz Merkezi Laboratuarlarının çatısına toplam 7,5kW güce sahip güneş panellerinin kurulumunu gerçekleştirdik. Burada, her bir tipteki güneş panellerinin enerji üretimi ve meteorolojik veriler anlık olarak devamlı bilgisayara kaydedilecektir. Bunun sonucunda Düzce?de her bir tip güneş panelinin hava koşullarına bağlı olarak günlük, aylık ve yıllık bazda analizleri yapılacaktır? dedi.
Özmen, kurulumu gerçekleştirilen panellerin kullanılan donanım ve araştırma olanaklarının son teknoloji olması bakımından Ülkemizde bir ilk olma özelliği de taşıdığını belirterek ?Bu çalışma ile üretilen enerjinin DÜBİT'de kullanılacak olması da merkezimizde kullanılan cihazların çok daha temiz bir enerji ile çalışmasına olanak sağlayacak ve aynı zamanda merkezde kullanılan elektrik enerjisinde önemli bir tasarruf sağlanacaktır.

Diğer yandan, DÜBİT binasının girişine yerleştirilen izleme panosu sayesinde anlık güç, günlük üretilen enerji, paneller ilk kurulduğu andan o ana kadar üretilen toplam enerji ve toplam karbondioksit kazanımı izlenebilecektir.

Yeşil Düzce?mizde, güneş panellerimiz ile ürettiğimiz temiz enerjinin şehrimiz için bir örnek teşkil etmesi ve bu tip temiz enerji projelerinin katlanarak çoğalması en büyük temennimizdir? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.