YAPISAL REFORMLAR YAPILMALI

YAPISAL REFORMLAR YAPILMALI

Divapan Entegre A.Ş. Genel Müdürü Hakan Zengin, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından düzenlenen 1857?den Günümüze Ormancılık Eğitim-Öğretim Çalıştayı?nda yaptığı konuşmada, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümleri ile Orman Fakültelerinde yapısal reformlar yapılması gerektiğine dikkat çekti.
Hakan Zengin, Orman Ürünleri Endüstrisinin Orman Endüstri Mühendisliği eğitimine bakışı ve gelecek beklentileri üzerine bir konuşma yaptı.
Orman Endüstri Mühendisliği Bölümleri ile Orman Fakültelerinde yapısal reformlar yapılması gerektiğini belirten Zengin, başta ABD olmak üzere dünyanın önde gelen ülkelerinde Orman Fakültelerinin Doğa Bilimleri Fakültesi, Orman Endüstri Mühendisliği'nin ise Biyomalzeme Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği gibi konseptlere dönüştüğünü, ülkemizde de benzer dönüşümlerin bir an evvel yapılması gerektiğini söyledi.
Bu süreçlerde sanayici olarak kendilerinin de destek olacağını ifade eden Zengin, 4 yıllık lisans eğitimi öncesi de 1 yıl süreyle İngilizce hazırlık eğitimi verilmesinin ve sanayi tesislerinde okul süresi boyunca uygulamalı staj süresinin en az bir yıl olmasının önemli olduğunu vurguladı.
Hakan Zengin ayrıca bölüm kontenjanlarının en az yüzde 50 oranında düşürülmesi gerektiğini yapılacak bu reformlar ile bölümlere çok daha kaliteli öğrencinin geleceği anlattı.
Zengin, buradan mezun olacak öğrencilerin ise mevcut halinden daha yüksek maaşlarla çok farklı alanlarda iş imkanına kavuşabileceğini belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.