HEDEF 25 PROJESİ İLE HAYAT KURTARIYORLAR

HEDEF 25 PROJESİ İLE HAYAT KURTARIYORLAR

Türk Kızılayı?nın 2005 yılında hayata geçirdiği ve Ülkemiz genelinde sürdürülen Hedef 25 Projesi kapsamında;  Düzce Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından üniversite gençliğini gönüllü ve düzenli kan bağışçısı olmaya yönlendirmek için Düzce Üniversitesinde stant açılarak  gönüllülerin kan bağışları toplandı.

2005 yılında hayata geçirilen Hedef 25 Projesi hakkında bilgiler veren Kan Bağışçısı Uzmanı Leyla Barut, üniversitelerdeki 18-25 yaş arası gençlerde kan bağışı bilincinin oluşturulması ve farkındalık yaratılması için, projenin Türk Kızılayı tarafından hayata geçirildiğini ifade etti.

Ülkemizde hala kan bağışı sıkıntısının olduğunu belirten Barut, ?Kan bağışçısı bilincini yurdumuzda yaygınlaştırabilirsek düzenli kan bağışçılarımız oluşacaktır. Böylece gelecekte kan bağışçısı sıkıntımız kalmayacaktır? dedi.

Batı Karadeniz Bölgesi?nin kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu vurgulayan Barut,  ?Batı Karadeniz Bölgesi içerisinde bulunan üniversitelerde, kurulan kan bağışı stantlarında toplanan kanlar sayesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde birinci olunmuştur. Bu birincilikte Düzce Üniversitesi öğrencilerinin ve personelinin payı oldukça büyüktür. Başarılarımız her yıl Üniversitemizin de desteği ile artarak devam edecek? dedi.

Barut, 2 günlük süre zarfında öğrencilerin oldukça duyarlı davrandıklarını ifade ederek, ilk gün 97 ünite, 2. gün ise 92 ünite kan bağışı toplandığını belirterek,  diğer Düzce Üniversitesi öğrenci ve personelleri ile tüm Düzcelileri kan bağışı yapmaya davet etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.