REFLÜ İHMALE GELMEZ

REFLÜ İHMALE GELMEZ

Özel Hayri Sivrikaya hastanesi genel cerrahi uzmanı Operatör Doktor Fikret Baştımar ?reflü hastalığı ihmale gelmez, reflü ile birlikte mideden çıkan asit yemek borusuna zarar verebilir.?dedi

Televizyonumuz da her hafta yayınlanmakta olan Mehmet İbrahimoğlu ile ?SAĞLIK? programına konuk olan Özel Hayri Sivrikaya hastanesi genel cerrahi uzmanı Op.Dr. Fikret Baştımar Ülkemizde sayıları hızla artan reflü hastalığı ile ilgili olarak ilaçlı tedavi sonrasında reflünün kesin çözümünün cerrahi tedavi olduğunu söyleyerek,ameliyat sonrası hastaların 15 gün sonunda normal hayatına dönebildiğini vurguladı.

Baştımar, ?reflü mide kapağındaki gevşeklikten yemek borusuna mide asitinin kaçması ile meydana gelir.Aslında ince bağırsaktan safra kaçışıda reflünün bir diğer ayağıdır.Her iki taraftan da olan asit kaçağı yemek borusunun özellikle mide ile birleştiği yerde yaraların oluşmasına neden olabilir.Bu hastalığın kesin ve net teşhisi endoskopidir.Endoskopi ile 12 parmak bağırsağına kadar bakılmakta yemek borusu ve midedeki hastalıklar teşpit edilmektedir.Hafif uyutulan hastalar hiçbir şey duymamaktadır. Reflünün kesin tedavisi ise ameliyattır ve hasta yaklaşık 15 günlük sürenin sonunda normal hayatına ve yemek yeme alışkanlıklarına dönebilir.?dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.