BAŞSAVCI UYARDI!

BAŞSAVCI UYARDI!

Düzce?de son zamanlarda kol gezen dolandırıcılar ile ilgili Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz uyardı.Solmaz:?hiçbir savcı,hakim sizi aramaz.Dolandırıcılara itibar etmeyin .?dedi.

Düzce?de son zamanlarda artan dolandırıcılık olayları vatandaşı canından bezdirdi.Gerek kredi kartı üzerinden,gerek internet aracılığıyla yapılan dolandırıcılık olaylarına geçtiğimiz ay,Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz?ın da adı karışmıştı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz olduğunu iddia eden bir dolandırıcı,telefon üzerinden para isteyerek vatandaşı dolandırmak istedi.Uyanık çıkan esnaf sayesinde,vatandaş dolandırılmaktan kıl payı kurtuldu.

Başsavcı Ramazan Solmaz,kendi adının da kullanıldığı dolandırıcılık olaylarına,kolluk kuvvetlerinin tabiriyle bilişim suçlarına karşı vatandaşı uyardı.Solmaz:? hiçbir savcı,hakim,başsavcı sizi aramaz.Dolandırıcılara itibar etmeyin .?dedi.

Solmaz:?işlediğiniz hiçbir suç için,yapılan hiçbir soruşturma için hakim savcı,başsavcı,kolluk kuvveti sizi aramaz.Yeri geldiğinde adliyeden,emniyetten aranabilirsiniz ancak bu da sizi,emniyete ya da adliyeye çağırmak içindir.Hiçbir kolluk görevlisi arayıp da sizden para,kontör istemez.Bu durumda bilin ki dolandırılmak üzeresiniz.?dedi.

Başsavcı Solmaz,bilişim suçlarıyla Telekom?un ve bankaların ortak çalışmalar yaptığını da kaydetti.

?Önümüzdeki hafta bankalarla ya da hesaplar üzerinden yapılan dolandırıcılıklarla ilgili bilgilendirmek üzere,banka müdürleriyle bir toplantımız olacak. Bankacıları,şaşırmış ya da sürekli telefonla görüşen bir vatandaş gördüklerinde kolluk kuvvetlerini aramaları için bilgilendireceğiz.Dolandırıcılıkta bilgilendirmek çok önemli.Vatandaşların kıt kanaat biriktirdiği paralarda gözü olanlara maal vermemek için basınla da bunu duyurmak bizim için son derece önemli.?

Solmaz:?bu tür insanlara göndereceğiniz paralar sizin mağduriyetinizle eş değerdir.Lütfen itibar etmeyin.?dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.