CAMİ'DE PEYZAJ ÇALIŞMASI

CAMİ'DE PEYZAJ ÇALIŞMASI

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksek Okulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölüm Öğrencileri Ağaç dikimi gerçekleştirerek kendi ürettikleri 5 binin üzerinde fidanı doğa ile buluşturdular. 

Sosyal sorumluluk kapsamında geçtiğimiz yıl içinde Adapazarı Engelliler Derneği ve Gölyaka Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği ile birlikte Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksek Okulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölüm Öğrencileri Ağaç dikimi gerçekleştirerek kendi ürettikleri 5 binin üzerinde fidanı doğa ile buluşturdular. 


Düzce İli Gölyaka İlçesi Aksu Köyünde 1999 depreminde hasar görerek restorasyonu ve güçlendirilmesi yapılan Aksu Köyü caminin peyzaj tasarımını gerçekleştirmek için saha çalışması yapmak üzere Gölyaka İlçesi Aksu Köyüne giden Sapanca MYO Peyzaj ve Süsü bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Mine Çilli nezaretindeki bölüm öğrencileri saha çalışması yaptılar. Saha çalışmasında teori ve uygulama ile birlikte depremde hasar gören caminin bahçe düzenlemesini gerçekleştirmek adına bu tür sosyal çalışmalara eğitim içinde destek vererek köy halkının yanında oldular ve örnek bir çalışmaya imza attılar.


Peyzaj bölümü Öğrenci temsilcisi Nagihan Balcı kendi köyünde böyle örnek bir çalışmayla aldığı eğitimi pekiştirerek köyüne hizmet edebilme fırsatını ve onurunu yaşatan bölüm başkanına ve öğrenci arkadaşlarına teşekkür etti.


Köy halkı adına konuşan Selman Özen böylesi güzel çalışma ile köy camisinin bahçe düzenlemesine destek olan Sakarya Üniversitesi Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölüm Başkanı Nurettin Kartal ve öğretim Üyelerine ile öğrencilere teşekkür etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.