SU ÜRÜNLERİNE SIKI DENETİM

SU ÜRÜNLERİNE SIKI DENETİM

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından su ürünleri perakende satış yerlerine yönelik denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde satışa sunulan balıklar, boy, tür, zaman yasakları yönünden kontrol edildi. 

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2013 yılı içerisinde yapılan 165 denetimde 4 işletmeye 3 bin 41 TL İdari para cezası uygulandığını ve Kasım ayı ortalarında Akçakoca Balıkçı Barınağında İlçe Müdürlüğünce yapılan denetimlerde Su Ürünleri Tebliği uyarınca, ekosisteme vermiş olduğu zararlardan dolayı kullanılması ve bulundurulması yasak olan misina ağların toplanarak imha edildiğini belirtti.

 

İl Müdürü Kabaoğlu, su ürünleri avcılığı ve satışı yapanların yasal yaptırımlarla karşı karşıya gelmemek için uygun zamanda, uygun araçlarla, boy ve tür yasaklarına dikkat ederek, Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen Tebliğ çerçevesinde faaliyetlerini yürütmeleri gerektiğini bildirdi. Kabaoğlu, İlimizde yaygın olarak avcılığı ve satışı yapılan Lüfer balığının boyunun en az 20 cm, Hamsinin 9 cm, İstavrit, Mezgit ve Barbunya?nın 13 cm, Tekir?in 11 cm ve Kalkan balığının 45 cm boyunda olması gerektiğini söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.