TARIMDA GELİŞMEYE BAKANLIK DESTEĞİ

TARIMDA GELİŞMEYE BAKANLIK DESTEĞİ

Bir yandan elindeki tarım alanlarını değerlendirmeye bir yandan sanayi ve turizm alanında gelişmeye çalışan Düzce?ye tarım alanında yatırım yapmak isteyenlere bakanlıktan destek geldi.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarıma dayalı ekonomik yatırım projelerine 400 Bin TL  hibe verecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, destek verilecek yatırım konularını, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik tesisler, Kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgâr enerjisi üretim tesislerinin yapımı, Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri olarak açıkladı.

Kabaoğlu, tarımsal konularda yeni yatırım yapmak isteyenler ile mevcut yatırımlarını geliştirmek isteyen yatırımcıları Düzce?ye yatırım yapmaya davet ettiklerini söyleyerek, başvuru sahiplerinin Bakanlık tarafından hazırlanan hibe rehberine uygun olarak hazırlayacakları projelerini en geç 27 Ocak 2014 tarihine kadar İl Müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiğini bildirdi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda desteklenmeye uygun bulunan proje sahibi şirket, tarımsal amaçlı kooperatif ve birliklere 400 bin TL, gerçek kişilere ise 150 bin TL karşılıksız hibe desteği verileceği kaydedildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.