?Yolsuzluk ve rüşvet? soruşturmasında bugün

?Yolsuzluk ve rüşvet? soruşturmasında bugün

Dün gözaltına alınan şüpheliler, bugün sağlık kontrolünden geçirilirken, soruşturmada flaş gelişmeler de yaşandı. Önce İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli 5 şube müdürü görevden alındı. Görevden alınan Terörle Mücadele, Organize Şube, Mali Şube, Asayiş Şube ve Kaçakçılık Şube müdürlerinin yerlerine yenileri atandı. Ardından soruşturmanın koordinatörlüğünü yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, dosyadan alındı. Dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı?ya verildi. Hükümet kanadı da bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Şüpheliler için ek gözaltı süresi

Cumhuriyet Savcısı Celal Kara, "yolsuzluk ve rüşvet" operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve emniyette işlemleri devam eden 28 şüpheli hakkında ek gözaltı süresi istedi.

Başsavcılıktan "yolsuzluk ve rüşvet soruşturması" açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "yolsuzluk ve rüşvet" iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, ?Kolluk makamlarından gelen bilgiler doğrultusunda 13-09-2012, 21-09-2012 ve 14-02-2013 tarihlerinde üç ayrı soruşturma başlatılmış, soruşturmada sivil vatandaşların yanında bazı kamu görevlileri de şüpheli olarak bulunmakta, soruşturmalardan ikisi genel olarak İmar Kanununa ve kıyı kanununa muhalefet şeklinde olup, kamu görevlilerinin rüşvet aldığı ve görevi suistimal ettiği iddiaları da bulunmaktadır" denildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.