SAHTE MEDYUM YAKAYI ELE VERDİ

SAHTE MEDYUM YAKAYI ELE VERDİ

Düzce'de sahte diploma ile medyumluk yapıp insanları tedavi ettiğini öne süren ve muska yazan İsmail K., bir hastasını tedavi etmek için gittiği Aydın'da yakayı ele verdi.

Aydın'da suya bakarak insanların rahatsızlıklarını teşhis edip tedavi ettiğini öne süren bir şahıs, üç kardeşi sahte diploma verip medyumluğu öğretmeye kalkışınca yakayı ele verdi. Üç kardeşten 15 bin TL aldığı ortaya çıkan şahsın aynı suçtan çok sayıda sabıkası olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Düzce'de sahte diploma ile medyumluk yapıp insanları tedavi ettiğini öne süren ve muska yazan İsmail K. (57), bir hastasını tedavi etmek için Aydın'a geldi. Bir kahvehanede H. E. (57) ile tanışan sahte diplomalı medyum, H. E'nin içtiği suya bakarak bel ağrısını teşhis edip bitkisel ilaçlar tavsiye etti. Bitkisel ilaçları kullandıktan sonra rahatsızlığında iyileşme olduğunu gören H. E., kız kardeşi H. E'nin de rahatsızlığı olduğunu belirterek İsmail K'yı kardeşinin evine götürdü.

Bu işlerde çok para olduğunu ve belli bir eğitim karşılığında kendilerini de diplomalı medyum yapabileceğini söyleyen İsmail K'nın bu önerisi üzerine kardeşler Belçika'da yaşayan diğer kardeşleri Ö. E'yi de yurt dışından Aydın'a çağırdı. Bu süreçte 3 ay boyunca H. E'nin evinde kalan İsmail K'nın Aydın'da çok sayıda kişiyi tedavi ettiğini öne sürerek para kazandığı tespit edildi. Aydın merkez ve ilçelere dahi hasta tedavisine giden İsmail K'nın 20 günlük eğitim karşılığında Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden alınmış gibi gösterip verdiği 3 diploma ve tedavi karşılığında 3 kardeşten toplam 15 bin TL ücret aldı.

Üç kardeşin diplomalardan şüphelenip polise başvurması üzerine kendini diplomalı medyum olarak tanıtan İsmail K., Söke'den hasta tedavisinden geldiği sırada Aydın tren garında polis tarafından yakalandı. Şahıs üzerinde yapılan aramada iki adet kendi adına düzenlenmiş sahte basın kartı ve sahte medyum diploması çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıs mahkemeye sevk edildi. -


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.