TÜRK SAĞLIK-SEN?DEN MEMNUNİYET ANKETİ

TÜRK SAĞLIK-SEN?DEN MEMNUNİYET ANKETİ

Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı  Şemsettin Bahadır, aile hekimlerine getirilen nöbet uygulaması hakkında yapılan ankete katılanların yüzde 91?inin nöbet uygulamasını yanlış bir karar olarak nitelendirdiğini belirtti.

2005 yılında Düzce?de pilot bölge uygulaması ile başlayan Aile Hekimliği sisteminde 8 yıl geride kaldı. Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı  Şemsettin Bahadır,bu 8 yıllık süreçte aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının iş yükünün sürekli arttırıldığını söyleyerek, tam gün yasa tasarısı olarak bilinen düzenleme ile aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına nöbet uygulaması getirildiğini belirtti. 

Bir gece nöbet tutan aile hekimi ve çalışanının ertesi gün kendi nöbet izninde olacağından hastalarına gerekli hizmeti veremeyeceğini kaydeden Bahadır, Türk Sağlık-Sen olarak son yaşanan bu gelişmeler karşısında aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının düşüncelerini öğrenmek, şikâyet ve beklentilerini tespit etmek için bir anket çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti.

Toplam 1428 kişinin katıldığı anketten dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktığını söyleyen Bahadır, ? Anketimizin sonuçlarına göre çalışanların yüzde 79?u Sağlık Bakanlığı?nın aile hekimliği sisteminde çalışanların sorunları ile ilgilenmediğini düşünüyor.  Aile hekimliğinde çalışanların yüzde 68?ine göre iş yükü oldukça fazla, yüzde 91?i aile hekimliği sistemi çalışanlarına nöbet uygulaması getirilmesinin yanlış bir karar olduğu düşünüyor. Katılımcıların yaklaşık yüzde 55?i aile hekimliği sistemine nöbet getirilmesi nedeniyle sistemden ayrılmayı düşünmekte.? Diyerek,  

Sağlık Bakanlığının Aile Hekimliği çalışanlarının feryadına ve taleplerine kulak vermesini istedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.