Emekli maaşlarına yapılacak zam ne zaman belli oluyor?

Emekli maaşlarına yapılacak zam ne zaman belli oluyor?

Memur emeklilerinin Ocak'ta zammın yanı sıra enflasyon farkı alıp alamayacağı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de Ocak ayı maaş artışları enflasyon verisiyle ortaya çıkacak. Takvim gazetesinin haberine göre toplu sözleşmeye göre; Ocak'ta memurların taban aylıklarında brüt 175 lira artış olacak. Memurların ücretleri net 123 lira artacak. 1.9 milyon memur emeklisinin maaşında da net 146 lira artış olacak.
3 Ocak'ta açıklanacak verilere göre 2013'ün ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon eğer yüzde 3'ü geçerse, memur ve memur emeklileri geçen oranda artı bir zam alacak. 2013'ün ikinci yarısındaki 5 aylık enflasyon oranı yüzde 2.79 olarak belirlendi. Aralık ayı enflasyon oranı yüzde 0.21'i aşarsa memur ve memur emeklilerine enflasyon farkı verilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Ocak ayında, 2013'ün ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyona göre zam alacak. Bu oran da 3 Ocak'ta belli olacak. Ayrıca bir zam açıklanırsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri çifte zamalmış olacak.

KARARLAR BEKLENİYOR

Ayrıca 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların heyecanla beklediği intibak konusundaki karar da Ocak'ta verilecek. İntibak zammı yapılıp yapılmayacağı bu dönemde belli olacak. Yeni intibak çalışmasının 2014'ün Ocak ayında görüşülecek olan torba yasa tasarısına alınması bekleniyor. Ayrıca tüm emeklilere verilecek banka promosyonunun da Ocak ayı içinde netleşeceği tahmin ediliyor. Memurlar gibi promosyon almak isteyen emekliler, Çalışma Bakanlığı'nın bankalarla pazarlığından çıkacak sonucu merakla bekliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.