DOLANDIRICILARIN SON KURBANLARI

DOLANDIRICILARIN SON KURBANLARI

Telefonla dolandırıcılık yapanların yeni kurbanları Düzce?den çıktı. Düzce'de üç kişi, telefonla kendilerini arayan kişiye kimlik bilgilerini verince olan oldu.

Türkiye'de olduğu gibi Düzce'de de kendilerine polis ve yargı üyesi süsü veren dolandırıcılar vatandaşları rahatça kandırabiliyor. Ancak vatandaşların bu durumlar karşısında duyarlı olmaya başlaması ile dolandırıcılar yeni bir yöntem buldu. Bir şekilde aradıkları kişilerin kimlik bilgilerine ulaşan dolandırıcılar, kişiye kimlik bilgilerini söyleyerek teyit almaya çalıştı. Bu yolla kişinin banka hesaplarını da öğrenen kişi ya da kişiler, şahısların paralarını hesaplarından çekmeye başladı.

Benzer bir olay, Şerefiye Mahallesi'nde yaşandı. L.K ve N.K isimli şahısları arayan bazı kişiler kimlik bilgilerini okuyarak teyit istedi. Paniğe kapılan karı koca hem kimlik bilgilerini teyit etti hem de hesap numaralarını arayan kişiye verince dolandırıldı. İkinci olay Camikebir Mahallesi'nde yaşandı. F.E isimli şahsı arayan kişi ya da kişiler aynı yöntemle şahsın kimlik bilgilerine ve hesap numaralarına ulaşmayı başardı. Bu yolla dolandırılmaya çalışılan F.E, durumu erken fark edince büyük bir zarardan kurtuldu. -


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.